Wedstrijdverslagen FC Burgum JO9-3 en JO11-2

FC Burgum JO9-3 – VV Anjum JO9-1

Zaterdag 12 November hadden wij een thuiswedstrijd tegen Anjum. Half 9 moesten we aanwezig zijn bij de kantine. Iedereen van mijn team waren mooi op tijd. Alleen misten we onze trainer Hendrik die was ziek.
Maar gelukkig was onze trainer Stefan er wel. We hadden er allemaal zin in en gingen er vol tegenaan met
zijn allen. Eerst gingen we de warming-up doen door over de passen en schieten op de goal. Om 9 uur begon de wedstrijd tegen VV Anjum. De eerste Helft was Eleazer de keeper. Maar helaas scoorde de tegenpartij een goal.
Maar door een mooi schot van Jort stonden we weer gelijk 1-1 . Na een korte pauze met limonade waren we klaar voor het tweede potje. De tweede helft was ik , Jesse de keeper. Jammer genoeg kon ik ook twee goals niet tegenhouden. In de laatste minuten van de tweede helft konden we als team nog wat moed verzamelen en werd het uiteindelijk 4 -3 Gescoord door Finn, Cornelis en Eleazer.

Dit was mijn verslagje Jesse Alma

FC Burgum JO11-2 - V en V 68 JO11-1

Afgelopen zaterdag stond er een mooi affiche op het programma voor de JO11-2 van FC Burgum tegen V en V 68 uit Garyp. De teams hadden elkaar ook getroffen in de eerste fase van het seizoen en dat resulteerde in een prachtig duel met 2-2 als eindstand.

FC Burgum JO11-2 was de eerste fase, een klein beetje verassend, als tweede geëindigd in de 2e klasse. Door dit goede resultaat is het team in de tweede fase ingedeeld bij 2e klasse teams die ook veel wonnen en bij 1e klassers die een stapje terug deden. Deze fase begon sprankelend met een overwinning op het 'gedegradeerde' Blauw Wit. Echter volgden er daarna flinke nederlagen tegen Geel Wit en Wykels Hallum. Ook V en V 68 had wisselde resultaten geboekt en dus beloofde het opnieuw een ware kraker te worden.

De eerste helft was duidelijk te zien dat de teams elkaar nog niet waren vergeten van de vorige keer. De Burgumers waren nog steeds onder de indruk van de handige dribbelaar uit Garyp die in de eerste wedstrijd zelfs wist te scoren met een halve omhaal. Het spel ging ook dit keer gelijk op. V en V 68 schoot een keer op de paal maar het was FC Burgum dat net voor rust op 1-0 kwam.

In de pauze werd het team extra op scherp gezet want één ding was zeker; die Garypers geven nooit op! Het tweede bedrijf liet FC Burgum een waar 'tot hier en niet verder' mentaliteit zien. Het wachten was dan ook op de 2-0. En die viel na zo'n 10 minuten via een prachtige aanval. Vanaf dat moment leefde FC Burgum nog meer op en werd er uiteindelijk zelfs een uitslag neergezet van 6-0. Een geweldig resultaat tegen een goede en sportieve tegenstander!

FC Burgum JO11-2 doet deze ronde mooi mee in de middenmoot van een sterke poule.

Betrokkene FC Burgum JO11-2