Verslag MO11 FC Burgum – SC Joure

Op deze zonnige zaterdag spelen de meiden van de MO11 tegen SC Joure. 2 Weken geleden hebben deze ploegen ook tegen elkaar gespeeld, toen bleek dat ze erg aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijd begint wat later omdat er geen scheidsrechter is. Daarom besluit de trainer (Karst) om zelf de wedstrijd te fluiten.

De wedstrijd begint meteen met een aantal mooie duels op het middenveld. SC Joure krijgt een corner, maar deze wordt geblokt door Nina. Meteen krijgt SC Joure opnieuw een corner, maar ook dit heeft geen kans door een mooie redding van Sanne. SC Joure probeert opnieuw aan te vallen, maar doordat Isa de aanval aan de buitenkant van het veld houdt krijgt Joure geen kans om een voorzet te geven. Daarna krijgt Lotte de bal en gaat snel via de zijlijn naar voren. De meiden van FC Burgum krijgen nu een aantal mooie kansen. Het hoge schot van Amarins gaat net over de goal heen. Daarna geeft Ilse een voorzet, helaas staat er niemand voor de goal. Myrthe passeert meerdere spelers en bereikt Lotte, ook dit schot eindigt net naast de goal. De corner die Amerins neemt en de uittrap van Sanne op Lotte belanden ook naast de goal. FC Burgum creëert een hoop kansen, maar het is lastig om deze af te ronden. Gelukkig houdt de verdediging ook goed stand. SC Joure komt hier moeilijk doorheen en corners worden goed weggewerkt. Zoals verwacht zijn de ploegen goed aan elkaar gewaagd en gaan we met een 0-0 stand de rust in.

FC Burgum trapt de tweede helft af. Ook nu lukt het CS Joure niet om bij de goal in de buurt te komen. Marije houdt ze goed aan de zijkant en Nina blokt een aanval. Daarna doet SC Joure nog een aantal pogingen om aan te vallen, maar ze komen niet langs Amerins. SC Joure doet nog een schot op doel, dit wordt geen goal door een redding van Sanne. Ilse verovert de bal na een corner van SC Joure en schiet de bal naar voren. Helaas is de afstand te groot en daardoor wordt de spits niet bereikt. Daarna lukt het Myrthe nog om de verdediger te passeren, maar stuit zij op de keeper. De meiden van FC Burgum laten zich niet aan de kant zetten en gaan fysieke duels niet uit de weg. Aan het eind van de wedstrijd wordt het spel aan beide kanten wat rommelig. Beide ploegen hebben voldoende kansen gehad en ook moeite om elkaars verdediging te passeren. De eindstand is 0-0 gebleven.

Geschreven door Gerbrich Spinder

📸 Janet Holwerda

C. van den Adel
Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Tiltrans
Sonac