Wedstrijdverslagen 26 maart

Wykels Hallum – FC Burgum JO10-4
Vandaag stond voor JO10-4 de uit wedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma.

JO10-4 begon de competitie (fase 1) in de vierde klasse en spelen nu inmiddels door uitstekend spel in de tweede klasse.  In deze klasse merken we dat ons team meer uitdaging krijgt en de wedstrijden meer gelijk op gaan. Zo ook de wedstrijd tegen Wykels Hallum JO10-1.

Rustam en Djairo van JO10-3 completeerde de acht koppige selectie en speelde met ons mee. We speelde 7 vs 7 waardoor iedereen veel aan spelen toe kwam.  Voor de wedstrijd  bespraken we  de veld posities. Tijdens de wedstrijd zien we de jongens goed met elkaar praten voor het overnemen van elkaars positie.   Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen positie.   Iedereen stond een keer wissel, en bij kleine pijntjes werd daar ook goed gebruik van gemaakt.  We begonnen de wedstrijd met sterk veldoverwicht en dat resulteerde in de eerste  helft met twee doelpunten van Hamlet en Luca.  Een tegendoelpunt konden we in de eerste helft helaas niet voorkomen.   (1-2).

Reinier wou graag de eerste helft op doel staan en maakte paar fantastische reddingen. In de tweede helft maakte hij indruk door als aanvaller met paar fraaie passeer bewegingen de tegenstander op het verkeerde been te zetten.    Frank en Stijn speelde op het middenveld een solide partij en deden heel goed mee. Xam en Hamlet probeerde in de tweede helft nog te scoren, maar die kansen gingen er helaas niet in.   De tegenstander kwam er nog paar keer gevaarlijk uit en maakte helaas nog de gelijkmaker.

Djairo  wist met een mooie redding een achterstand te voorkomen.  Zijn team maatje van JO10-3 Rustam wist vanuit de verdediging voortdurend onder de druk uit te voetballen en ging paar keer goed mee naar voren. In de laatste minuten knalde Luca ,onze alles kunner, de bal in de kruising. Dit leverde ons de overwinning op. Wat een team prestatie!

Heel mooi om te zien dat  de spelers zich gaande  het seizoen  door ontwikkelen met alle dank voor onze altijd enthousiaste trainers Jorrit en Thomas !

Betrokkene FC Burgum JO10-4

Fc birdaard jo 11-1 fc burgum jo 11-1
26 maart eerste competitie wedstrijd van de nieuwe indeling.

Opstelling: Milan van Eeuwijk Op het doel.
Vaste verdedigers: Milan van der Heijden en
 Jurre.
Op het middenveld: Jens, thyme en Feije.
Voorin niet te onderscheiden van elkaar: Chris en Yuri.

Goed en sterk begin fan Fc Burgum. Eerste goal ligt er al na 5 minuten in 0-1 op aangeven van thyme scoort Yuri de 0-1.

Er word goed gecombineerd op het middenveld met Feije en Thyme. De stofzuiger Jens zit overal tussen.
Jens wordt onderuit gehaald op het middenveld. Thyme neemt hem, hij schiet hem keihard op doel. Milan van der Heijden zet zijn voet er tegenaan en scoort de 0-2!

Yuri schiet even later de de bal op de paal.
Wederom een mooie aanval waarna de corner op de lat beland.
Is het één richtingsverkeer? Nee ook birdaad probeert met een counter te scoren. Maar tot tweemaal toe houdt Milan van eeuwijk zijn doel schoon. Na weergaloze reddingen!
Wederom een overtreding op jens. Thyme staat weer achter de bal. Hij schiet de bal keihard op het doel. Maar birdaad heeft ook een goede keeper en maakt dan ook een prachtige redding. De bal eindigt op de lat. Helaas scoort ook birdaard een keer 1-2.
Verschillende schoten op het doel: Jens, Feije, Chris en Yuri maar helaas is de grote keeper van birdaad wakker.

Tweede helft is fc Burgum weer goed fan start. Chris en Yuri weer de mogelijkheden. Maar het wordt net niet goed uitgespeeld. Je hoort dan ook de coach (Wietze) roepen: het gaat op de details.
De ploeg luistert en op aangeven van thyme scoort Yuri 1-3.
Jurre verovert de bal, passeert hierna 2 man en levert de bal keurig af bij jens. Wederom een prachtige aanval. Chris wordt aan aangespeeld, dit keer kiest hij voor een voorzet, perfect op maat, Yuri neemt hem aan en schiet op de goal. Helaas houd de keeper hem tegen.
Uit het niets scoort birdaad 2-3.
Birdaad probeert uit alle macht nog te scoren. Dit zorgt voor wat onrust bij fc burgum.
Maar daar is dan Yuri: 2-4 en 2-5! Huppa dit zorgt voor de marge om de wedstrijd rustig uit te spelen.

3-5 en 4-5 wordt het toch nog spannend. Maar het is tijd en ze hebben een mooie overwinning gehaald.

Betrokkene FC Burgum JO11-1

Volgende week ook jullie wedstrijdverslag in dit artikel? Mail dan jullie verslag met foto voor maandagmiddag 12.00 uur naar wedstrijdverslagen@fcburgum.nl
(Per wedstrijdverslag is er plaats voor 1 foto)