In memoriam Kees Luigjes

In memoriam

Cornelis Johannes Luigjes

* 11-03-1940 – † 30-03-2022

Afgelopen woensdag, 30 maart, is Cornelis Johannes (Kees) Luigjes overleden. Kees was oud-vrijwilliger en trouwe supporter van FC Burgum.

Al vanaf 1964 was Kees betrokken bij BCV als lid en vrijwilliger. Toen BCV verhuisde van de Bulthuissingel naar Het Koningsland was er nog geen kleedkamer voorhanden. Het schuurtje van de familie Luigjes deed destijds dienst als kleedkamer voor de scheidsrechters. In de rust van de wedstrijd zorgde de familie Luigjes voor het gebruikelijke kopje thee.

Kees heeft ook bij BCV gevoetbald. Zo werd hij onder andere na het seizoen 1967–1968 kampioen met BCV 2 in de 3e klas FVB.

Vanaf de 70’er jaren was Kees als lid van de MOP (Maandagochtend Ploeg) actief als lijnenkalker en onderhield hij de netten van de vaste doelen. Daarnaast hees en streek hij de vlaggen op het sportpark. Ook onderhield hij de velden bij onder andere het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Dit heeft hij tot rond 2005 uit kunnen voeren. Daarna moest hij door lichamelijke problemen het kalken en het gereedmaken van de velden aan anderen overlaten.

In de periode van 1988 tot 2000 was Kees consul voor het keuren van de kleedkamers en de speelterreinen en het behartigen van de belangen van de KNVB. Ook was Kees vanaf de 90’er jaren bij de thuiswedstrijden van BCV 1 kaartjesverkoper. Hij was overigens een van de eerste kaartverkopers in het toenmalige nieuwe kaartverkoophokje dat bij de ingang van het complex van BCV was geplaatst. Al met al was Kees een bekend gezicht bij BCV.

De laatste jaren is de gezondheid van Kees snel achteruitgegaan. Op de maandagochtend kwam hij nog wel, als vaste bezoeker, op zijn scootmobiel naar het sportcomplex om met de MOP een kop koffie te drinken.

Wij wensen de familie en vrienden van Kees Luigjes veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur FC Burgum

Apuls
Sonac
Expert Meijer
C. van den Adel
Tiltrans
Jumbo Burgum