Nieuws vanuit het bestuur

Via deze weg willen we jullie nog beter informeren over onderwerpen waar wij als bestuur mee bezig zijn. Het is de bedoeling dat we minimaal eenmaal per twee maanden een dergelijk update verspreiden, of zoveel vaker als nodig is. Uiteraard kun je ons altijd aanschieten wanneer je vragen, suggesties of opmerkingen hebt! We staan voor volledige transparantie en zijn er voor jullie (en zeker niet andersom).

Staand v.l.n.r.  Geeske Wijmenga (secretaris), Jan Harm Jonker (algemene zaken), Mark Kruisselbrink (penningmeester), Chris van Buiten (sponsorzaken), Anja de Jong (PR en communicatie) en Dirk van der Woude (voorzitter)

Zittend v.l.n.r. Douwe Jan Douma (facilitaire zaken) en Ate Ritsma (voetbalzaken)

Veldverlichting/trainingsaccommodatie
In de Algemene Ledenvergaderingen in februari en juni van dit jaar hebben we aangegeven dat wij onderzoek doen om veld 4 en 5 verlicht te krijgen. Waarom?

Per 1 januari 2023 kunnen we geen gebruik meer maken van veld 6 en 7 (oude hoofdveld vv Bergum en het daarachter gelegen “oude trainingsveld”). Deze velden zijn eigendom van een projectontwikkelaar en hier gaat woningbouw op plaatsvinden. Dit betekent dat wij een trainings- en een wedstrijdveld minder kunnen gebruiken.
Om toch in de noodzakelijke trainingsbehoefte te voorzien zijn wij in gesprek gegaan met de gemeente en de projectontwikkelaar om veld 4 en veld 5 te verlichten. Hierdoor kunnen deze velden gebruikt worden als trainingsveld en wedstrijdveld. Wanneer we dit realiseren zijn al onze velden verlicht. Hierdoor kunnen we trainingen ook spreiden, om overbelasting van velden zoveel mogelijk te voorkomen.

Momenteel hebben we een aanbieding om dit te realiseren en zijn we bezig om een en ander financieel goed te berekenen. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Beleidsplan
Op zaterdag 3 september jl. zijn wij als bestuur een dag de spreekwoordelijke hei opgegaan, om te brainstormen hoe we de doelstellingen van het beleidsplan “Grut, Grutter, Grutsk” kunnen realiseren. Hier zijn enkele concrete acties uit voortgekomen die nu door de verschillende bestuursleden en hun teams, verder uitgewerkt gaan worden. In de najaars-ALV lichten we dit verder toe.
Saillant detail met betrekking tot de “bestuursteamdag” was dat wij een kaatsclinic verzorgd kregen in het stadion van Cambuur, door mister voetbalzaken himself: Ate Ritsma.
Ate en zijn vrouw Joke zijn al jarenlang fanatieke kaatsers en trouwe leden van de kaatsvereniging in Burgum.

Als bestuur willen we nog meer verbinding maken met andere sportverenigingen, zoals de zaalsportverenigingen, de tennisvereniging maar ook de kaatsvereniging in Burgum. Dit wordt vervolgd.

 

Vacatures
Zonder vrijwilligers kan onze vereniging nooit zijn wie we nu zijn. Binnen onze vereniging kennen we ruim 200 mensen die op de een of andere wijze iets doen voor onze prachtige club.
Helaas zijn niet alle functies ingevuld. We zijn op zoek naar mensen die eventueel onderstaande functies zouden willen vervullen:

  • Trainer(s) van een jeugdteam(s)
  • Gastheer of gastvrouw bij de thuiswedstrijden van heren 1
  • Teamlid binnen voetbalzaken
  • Teamlid/-leden binnen ons communicatieteam

Dit zijn (helaas) nog niet alle vacatures, maar mocht je belangstelling hebben of iemand weten die wellicht geschikt zou zijn, neem dan contact op met Jan Harm Jonker, bestuurslid algemene zaken.

Teams in de spotlight
Op onze website en social media willen we graag aandacht voor al onze teams: prestatief, recreatief, heren, vrouwen, jeugd, dat maakt niet uit. Daarom dagen we al onze teams uit regelmatig een wedstrijdverslag aan te leveren. Mail je verslag met foto voor maandagmiddag 12.00 uur naar  wedstrijdverslagen@fcburgum.nl. (Per wedstrijdverslag is plaats voor 1 foto.)

Expert Meijer
Tiltrans
Apuls
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Sonac