VV Kollum JO11-1 – FC Burgum JO11-2

FC Burgum JO11-2 speelde zaterdag alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was VV Kollum JO11-1.

De heren van JO11-2 spelen dit seizoen voor het eerst op een half veld, een keer zo groot dan dat ze gewend waren van vorige seizoenen. Gelukkig spelen we dan ook in een formatie van 8 spelers in plaats van, zoals voorheen, 6. Met een aantal nieuwe spelers in de selectie is het team wisselend begonnen aan het seizoen: een verliespartij tegen Harkemase Boys en een overwinning op VCR. De grote vraag is dan ook, waar staan we nou eigenlijk?

VV Kollum JO11-1 lijkt op voorhand een pittige tegenstander, en dat is alleen maar mooi, want tegen zulke tegenstanders leer je veel. Het team van Burgum wordt dit jaar getraind door Fokke Linting. Hij heeft vanaf het begin discipline hoog in het vaandel. Er wordt gewerkt aan een hecht team dat samen strijd levert in het veld. Dat deze aanpak nu al zijn vruchten lijkt af te werpen was te zien in de wedstrijd tegen Kollum. De eerste kans was nog voor de bezoekers, en deed de aanwezige toeschouwers even huiveren. De mannen van FC Burgum waren echter niet onder de indruk. Het hoofd bleef koel en nog voor rust stond er al een 4-0 voorsprong op het scorebord. Soms met opportunistisch spel maar er werd ook gescoord vanuit een aanval over meerdere schijven. Zo zien we het graag!

Het eerste kwartier na rust kwam het spreekwoordelijke dipje. Kollum drong aan en kreeg een aantal flinke kansen. Gelukkig staat er bij FC Burgum een doelman tussen de palen die de bal deze wedstrijd of pakte, of gewoon naast keek. In de time-out werd alles weer op scherp gezet: nu wij weer mannen, "de kop d'r foar". En zo geschiedde, in de kletterende regen scoorde FC Burgum nog drie keer met als resultaat een eindstand van 7-0. De handen van de tegenstander werden geschud en met trots konden de mannen de kleedkamer op zoeken.

Op naar volgende week waar we in Broeksterwâld een tegenstander treffen die ook 6 punten heeft uit drie wedstrijden.

Betrokkene FC Burgum JO11-2