Fanatisme en plezier bij Sonac Old Stars toernooi in Burgum

Dat fanatisme, liefde voor het voetbal en winnaarsmentaliteit met de jaren zeker niet minder worden, was donderdagmiddag terug te zien op het Sonac Old Stars toernooi. Onder perfecte weersomstandigheden werd er volop genoten en veel gelachen, maar evengoed werd er heerlijk gefoeterd en werden duels net wat te enthousiast aangegaan omdat er tenslotte wel gewonnen moest worden. Regelmatig moesten de scheidsrechters optreden, als spelers zich niet konden beheersen en er toch een sprintje uit persten, terwijl het niet voor niks ‘walking football’ betreft.

Acht teams waren aanwezig op de geslaagde eerste editie van dit toernooi: Irnsum, VEV’67, Middelsee, Leovardia, Waadhoeke, GVAV, Cambuur en uiteraard de Old Stars van FC Burgum. Allereerst werd er in twee poules gespeeld, waarbij het doelsaldo uiteindelijk nodig was om de rangschikking te bepalen richting de finaleronde. Uiteindelijk streden de poulewinnaars VEV’67 en GVAV om de overwinning, nadat voorafgaande aan de wedstrijd de Champions League hymne over het sportcomplex schalde. In een spannende finale kwamen de mannen uit Leek als de winnaar uit de bus.

Vervolgens werd er in het sportcafé gezellig nagenoten met een drankje en bittergarnituur, onder het genot van oude muziekklassiekers. Sjoerd Hoekstra werd nog bedankt voor zijn enorme inzet om dit toernooi te organiseren. Ook de andere vrijwilligers die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt, willen we via deze weg nogmaals bedanken. Op naar de volgende editie!

Klik hier voor alle foto's... 

         

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
Sonac