Geen loon naar werken door late goals van Flevo Boys

"Kantelen, compact! Liiinks, reeechts! As dicht, duel winne!" Het waren de veelgehoorde kreten gisteren op het Koningsland, waar een zeer geconcentreerd en strijdlustig FC Burgum er alles aan deed om tegen Flevo Boys het eerste resultaat te boeken. Het geloof om minimaal een punt te pakken was heel groot en groeide in de loop van de wedstrijd, maar uiteindelijk sloegen de Emmeloorders vlak voor tijd toch nog toe.

In de eerste helft kwam Flevo Boys tot enkele grote kansen, waarbij de grootste kans van 5 meter afstand hoog over ons doel werd geschoten. Daarnaast enkele goede reddingen van Arjen en Kees die ons ternauwernood met een sliding van een achterstand behoedde.

De tweede helft wisten de Emmeloorders nauwelijks gevaarlijk te worden en kwamen we zelf ook meer aan het voetballen toe, zonder overigens tot grote kansen te komen. De grootste was voor Harmen, die goed werd weggestoken, maar zijn inzet goed gekeerd zag worden door de keeper. Een resultaat en een eerste punt leek aanstaande, daar leek ook Flevo Boys zich al bij neer te leggen. In minuut 84 wisten de Flevolanders  echter toe te slaan uit een vrije trap. Toch nog de 0-1, tot ontzetting van de Burgumer spelers en supporters. Na een 'alles of niets'-poging gooide Flevo Boys in de blessuretijd vanuit een counter de wedstrijd in het slot via een fijne 'chip' van Younes el Ghamarti, een afronding waar je enkel voor kunt applaudisseren.

Met de beleving die we deze wedstrijd op de mat legden, kunnen de eerste punten nooit lang meer uitblijven. Volgende week zijn er op Sportpark de Holten opnieuw drie punten te verdienen, in de ontmoeting met Marum.