Nieuwe koude douche in tweede helft stemt tot nadenken; corners beslissen de wedstrijd

De supporters werden in de eerste 45 minuten verwend met een aantrekkelijk schouwspel tussen FC Burgum en d'Olde Veste '54.

Intense strijd
Net als de eerste twee competitieduels gingen we uitstekend van start. Nadat Henny hard het houtwerk had geraakt, krulde Roeland in de 14e minuut uit een vrije trap fraai de 1-0 tegen de touwen. De mannen uit Steenwijk zetten een tandje bij en kwamen 7 minuten later langszij: 1-1.

Een intense strijd ontbond zich, met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Beide teams sloegen vlak voor rust toe: eerst Olde Veste in minuut 40 en twee minuten later maakten wij alweer de 2-2 via Henny, na knap voorbereidend werk van Harmen en Kees.

Vlak voor rust verliet de sterk spelende Kevin per brancard het veld met een serieus enkelkwetsuur, na een ongelukkige landing.

Corners als scherprechter
De tweede helft begon minder spectaculair. Twee corners in drie minuten tijd beslisten uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de Steenwijkers. Daarmee was het Burgumer verzet gebroken en viel ook nog de 2-5.

Stof tot nadenken
De druiven waren daarmee erg zuur, want opnieuw gaven we na een goede start te gemakkelijk de wedstrijd uit handen. Hierin zullen we moeten verbeteren om tegen de topteams in onze competitie punten te pakken. Te beginnen komende zaterdag in Kampen, waar we het opnemen tegen het hooggeklasseerde KHC.