Regenboog voorbode van knappe overwinning op Go-Ahead Kampen⚽🌈

Men zegt wel dat de regenboog vaak een teken van hoop en belofte is, een symbool dat er na regen altijd zonneschijn komt. De prachtige (dubbele) regenboog die zichtbaar was bij de opkomst bleek inderdaad een voorbode op een voor FC Burgum prachtige voetbalmiddag, na de vele teleurstellingen die we tot nu toe in thuiswedstrijden moesten slikken. Met een knappe overwinning op Go-Ahead Kampen, dat voor deze wedstrijd de club met de minste verliespunten was in de 1e klasse I.

Tegenhouden
In de eerste helft leken we een lastige middag tegemoet te gaan. Go-Ahead Kampen had duidelijk het overwicht en kwam na 26 minuten verdiend op een 0-1 voorsprong. Ons voetbal bleef grotendeels beperkt tot tegenhouden. Met soms kunst en vliegwerk en een voortreffelijke redding van Arjen voorkwamen we een grotere achterstand. Uit een spaarzame aanval van onze kant kwamen we kort voor rust op gelijke hoogte. Steffen legde een lange bal met de borst perfect terug op Henny, en onze topscorer rondde zoals zo vaak beheerst af: 1-1!

Twee op een rij 3️⃣
In het tweede bedrijf kwamen we zelf veel meer aan voetballen toe en werd het een open wedstrijd, die beide kanten op kon gaan. Zo was het eerst Remco die uit een prima aanval hard overschoot, waarna we vervolgens goed wegkwamen toen een kiezelhard schot van Go-Ahead Kampen uiteen spatte op de paal.

Ruim 10 minuten voor tijd was het aan de andere kant wel raak, toen Steffen de bal goed terug legde op invaller Harmen, die vanaf randje 16 hard binnenschoot: 2-1!

In de slotfase zetten de roodgelen nog alles op alles, maar waren de kansen op de 3-1 uiteindelijk groter dan op de 2-2. Een doelpunt viel er niet meer, en dus boeken we de tweede driepunter op een rij. Daarmee stijgen we opnieuw een plaats en kunnen we voorzichtig omhoog kijken op de ranglijst💪