MO20-1: training door Personal training Op ‘e Daam

Dinsdag 7 november hebben de meiden van de MO20-1 een alternatieve trainingsvorm gedaan.
In verband met de overvloedige hoeveelheid regen van de afgelopen tijd, werd zaterdag 4 november de wedstrijd al afgelast en aangezien het weer er niet veel beter op geworden was, hielden beide trainers er al rekening mee dat er op dinsdag wel eens niet getraind kon worden de natuurgrasvelden. Dit bleek ook het geval te zijn; op maandag kwam het bericht dat de consul de velden had afgekeurd.

Pier en Ruud hebben verschillende mensen uit hun “netwerk” benaderd, om te kijken of er op korte termijn iets te regelen viel. Zo werd er gedacht aan een “bootcamp” of een “spinning les” maar uiteindelijk werd er voor een parcours training gekozen bij Personal training op ‘e Daam. Deze personal training is begin oktober gestart in Burgum en dit was dan ook een mooie kans om kennis te maken met elkaar.
Tijdens deze training werden de meiden opgedeeld in twee kleine groepen, zodat er de nodige individuele aanwijzingen gegeven konden worden. 
Groep 1 was van 19:00 tot 20:00 uur aan de beurt. Het uur erna mocht de tweede groep laten zien hoe fanatiek ze waren.  

De training bestond uit een warming-up, gevolgd door een circuittraining met zes verschillende oefeningen, zoals roei/ergo machines, power sled met 65 kg aan gewicht, een squat vorm met een 4 kg bal, lunge walk, Shuttle run vorm en een skitrainer. Vooral de power sled was voor veel meiden zeer pittig. Dit circuit werd drie keer herhaald. 
Hierna werden er wat dumbbells en een Kettlebell uit de rekken tevoorschijn gehaald voor een aantal oefeningen en als toetje werd de sessie afgesloten met de voor de meiden inmiddels wel bekende plankvormen.

Al met al een zeer geslaagde alternatieve trainingsavond. De meiden hebben het als een zware maar ook zeer leuke avond ervaren. De keuze voor deze circuittraining bleek de juiste te zijn; tijdens de training was de regen die op het dak kletterde, zeer duidelijk te horen. Zeker toen er ook nog even wat donderklappen te horen waren, gaven de meiden aan blij te zijn met deze binnen activiteit.
Via deze weg willen we Daan Overbosch nogmaals van harte bedanken voor deze prima training.


Voor meer wedstrijd- en trainingsverslagen, volg de meiden van de MO20-1 ook op Instagram via https://www.instagram.com/fcburgum_mo20/ 

 

Tiltrans
C. van den Adel
Apuls
Sonac
Expert Meijer
Jumbo Burgum