Eerste winst in knotsgekke voetbalthriller

SV Marum en FC Burgum schotelden het publiek een waanzinnige wedstrijd voor. Op een druilerige middag regende het vooral heel veel doelpunten (9!) en schoten de emoties in anderhalf uur tijd aan beide kanten heen en weer. Waar Marum de eerste helft kans op kans kreeg en de overwinning binnen handbereik leek te hebben, waren wij in de tweede helft de bovenliggende en uiteindelijk winnende partij. Spannend en intens was het van de eerste tot de laatste seconde.

Donkere wolken
Volgens verwachting was het Burgum dat in de openingsfase het meeste balbezit had en Marum dat loerde op een snelle tegenstoot bij Burgumer balverlies. Bij zo’n beetje de eerste tegenstoot sloeg de thuisclub direct toe en zo stond er binnen tien minuten 1-0 op het scorebord. Nog geen acht minuten later scoorden de Marumers de 2-0, nadat wij tussendoor twee goede kansen gestopt hadden zien worden door de keeper. Marum rook bloed tegen de hekkensluiter die opnieuw een flinke optater had gekregen en was onze verdediging meermaals te snel af. Dit leidde tot enkele enorme kansen, maar Arjen verrichte oog in oog met de aanvallers enkele wereldreddingen.

Toen Remco na een half uur spelen een voorzet van Roel in één keer op de pantoffel nam en de aansluitingstreffer binnen schoot leken we weer helemaal terug in de wedstrijd. Echter, één minuut later lag de bal alweer in het netje aan de andere kant van het veld na een knappe uitbraak van Marum. Donkere wolken pakten zich samen boven FC Burgum, want een nieuwe nederlaag zou vrij rampzalig zijn.

Een ware ‘remontada’
Nadat Arjen ons voor een 4-1 achterstand behoedde en ons daarmee in de wedstrijd hield, begonnen we de draad weer op te pakken en toonden een staaltje veerkracht van de bovenste plank.

Eerst was het Henny die met een van richting veranderd schot vlak voor rust de belangrijke 3-2  binnenschoot. Gesterkt door de aansluitingstreffer gingen we na rust met goed positiespel op zoek naar de gelijkmaker. Na kansen voor Remco en Jaap-Jurjen, was het uiteindelijk opnieuw Henny die toeslag. Hij controleerde een geweldige steekpass van Kees en rondde heel beheerst af: 3-3!

Nu was het Burgum dat de onovertroffen geur van de overwinning rook en de voorsprong pakte. Een hoge bal van Yorn werd door de keeper verkeerd ingeschat, waardoor Steffen de 3-4 kon binnen koppen. Diezelfde Steffen schoot vijf minuten voor tijd de 3-5 binnen. Een explosie van vreugde volgde, want dit was de beslissing! Of toch niet? We lieten ons wat terugdringen op eigen helft en Marum bracht de spanning weer helemaal terug door in de laatste reguliere minuut speeltijd het negende(!) doelpunt van de middag te noteren.

Grote vreugde en opluchting maakten zich van ons meester toen de scheidsrechter na 96 doldwaze minuten affloot, waardoor de ‘remontada’ (een uitzonderlijke comeback) compleet was en wij eindelijk de eerste drie punten naar Burgum konden meenemen.