J019-1 speelt gelijk tegen ACV in levendige kraker

Op een koude zaterdagmiddag was de langverwachte wedstrijd tussen FC Burgum JO19-1 en ACV Assen JO19-1, twee teams die bovenin Divisie 4 G meestrijden voor het kampioenschap en promotie naar de 3e divisie. Een kraker waar veel publiek voor naar het Koningsland was gekomen om het vlaggenschip van onze jeugdopleiding te supporten, inclusief getrom, gezang en vuurwerk.

In de eerste helft liet ACV Assen meteen zien waarom ze een geduchte tegenstander waren. Met snel en nauwkeurig spel domineerden ze het veld. Hun aanval was sterk en goed georganiseerd, en al snel scoorden ze het eerste doelpunt van de wedstrijd. ACV juichte erg uitbundig. FC Burgum had moeite om grip te krijgen op het spel en de eerste helft eindigde met een 0-1 voorsprong voor ACV.

Na de rust leek FC Burgum herboren. Ze kwamen terug op het veld met hernieuwde energie en vastberadenheid. Hun passes waren scherper, hun verdediging steviger en langzaamaan begonnen ze de druk op ACV op te voeren. Het was een intensieve tweede helft waarin FC Burgum steeds meer controle over het spel kreeg.

Uiteindelijk werd hun harde werk beloond toen ze een kans benutten en Lennert een prachtig doelpunt scoorde, waardoor de stand gelijkgetrokken werd: 1-1. Het sportcomplex was levendig, terwijl beide teams tot het laatste fluitsignaal bleven vechten voor de overwinning. Ondanks alle inspanningen slaagde geen van beide erin nog een doelpunt te maken.

De scheidsrechter blies het eindsignaal en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.