Zalig zondagdebuut met vijfklapper en debutant in Meppel

Voor het eerst in de nog jonge clubhistorie, stapte onze 'zaterdag 1' in de bus voor een wedstrijd op zondag. Tegen MVV Alcides beleefden we een perfecte primeur, door een directe concurrent met ruime cijfers te verslaan. Ook was er het officiële debuut van jeugdspeler Tjisse Pander.

Cruciale wedstrijd in de strijd om handhaving
Inmiddels is er een voorlopige schifting in 1e klasse I, met een top 5 die vermoedelijk gaat strijden om het kampioenschap en promotie. De overige 8 clubs lijken veroordeeld tot de strijd om de drie plekken die recht geven op rechtstreekse handhaving: plek 6, 7 en 8. De wedstrijd tussen de nummer 10 (Burgum) en 11 (Alcides) was er dus eentje met grote belangen.

Vliegende start van scherp Burgum
Het plan dat trainers Jasper Bouma en Niels Pot vooraf op de tekentafel hadden geschetst, leverde het gewenste resultaat op. We begonnen het duel met veel energie en aanvallende intenties, met een vroege 0-2 voorsprong als resultaat. Na 8 minuten kon Remco de 0-1 binnen lopen, uit een door Yorn verlengde ingooi van Henny. Na een sterke actie van diezelfde Remco strafte Steffen onachtzaamheid in de verdediging van Alcides af, door binnen 20 minuten de 0-2 binnen te schieten.

Ongekende weelde
In het vervolg lieten we ons wat meer terugzakken, wachtende op fouten van een onmachtig en slordig Alcides. Op slag van rust leverde dat nog eens twee doelpunten op, vanuit twee dode spelmomenten. Eerst krulde Roeland de bal vanaf randje zestien op onderkant lat, waarna de bal via de rug van de ongelukkige keeper in het net belandde: 0-3! Kort daarop nam Steffen een corner in één keer hard op de slof. De keeper redde in eerste instantie goed, maar kon niet voorkomen dat Yorn als een volleerd spits vanuit de rebound de 0-4 binnen schoot. Wat een weelde!

‘Clean sheet’ en debutant
Door een korte verslapping van onze kant konden de Meppelers de eerste fase na de theepauze gevaarlijk worden. Na een goede redding van Arjen, was de scherpte weer terug en maakten we via uitblinkers Remco en Thomas de vijfde treffer: Remco draaide zijn tegenstander dol, waarna Thomas zijn voorzet ongehinderd kon binnen schuiven.

Met invallers Harmen, Jaap-Jurjen en debutant Tjisse binnen de lijnen gingen we op zoek naar meer doelpunten, maar we lieten na om het ‘geknakte’ Alcides nog meer pijn te doen. Wel genoot de meegereisde supportersschare van het veelbelovende debuut van Tjisse (in het bijzonder zijn familie, die hun sinterklaasavondje speciaal voor dit bijzondere moment hadden verzet) en een dartelende Jaap-Jurjen. De ‘clean sheet’ was ook erg lekker, op deze voor ons perfecte zondag. Op de terugweg werd gekscherend over mogelijkheden gesproken om voortaan altijd op zondagmiddag te spelen.

Met 10 punten uit de laatste 4 duels zijn we inmiddels van plek 13 naar plek 9 geklommen. Komende zaterdag het volgende hoofdstuk in de strijd om handhaving, wanneer we Jubbega ontvangen.