FC Burgum 12-1 wint na LTC Hoemat toernooi ook het Jantje Betontoernooi⚽️🏆

Het is zaterdag 17 juni 09.00, de aftrap van de eerste wedstrijd op het Jantje Beton Toernooi bij VEV’67 in Leek. Na een lang slopend seizoen de laatste wedstrijden voor JO12-1 op half veld. Direct na de aftrap tegen VV Heerenveen gaat het mis: een moment van onachtzaamheid in de verdediging van FC Burgum wordt genadeloos afgestraft, 0-1. FC Burgum komt daarna beter in de wedstrijd en Methembe weet dankzij een doelpunt uit de kluts de stand gelijk te trekken. Omdat de andere wedstrijd in de poule ook in 1-1 is geëindigd ligt alles nog open.

Het schema in Leek zit strak in elkaar, 15 minuten spelen met daarna 15 minuten rust. Even alles op scherp gezet door trainer Thomas en door naar wedstrijd twee.

Deze wedstrijd verloopt beter dan de eerste, op sommige momenten nog wat rommelig maar dat wijten we maar aan het drukke programma van afgelopen seizoen. Het doel van Oosterwolde staat inmiddels redelijk onder druk maar het krachtveld rondom de goalie houdt stand tot Chris de bal in de voeten van baltovenaar Ali weet te krijgen. Een kap, een draai en de bal verdwijnt in de hoek van het doel, 0-1 FC Burgum. Er volgen nog een paar gevaarlijke uitbraken over de rechterkant met Abo en Chris maar er wordt niet meer gescoord. Zo staan we er prima voor in de poule, gelijk met VV Heerenveen maar FC Burgum 12-1 staat op alfabet toch maar mooi stijf bovenaan.

In de derde wedstrijd tegen Zuidlaren moeten de jongens weer flink aan de bak. Ook dit is weer een zware pot met veel kansen over en weer. Maar het lukt de jongens uit Burgum toch om de leiding in de wedstrijd te nemen door een doelpunt van niemand minder dan Methembe na een verre uittrap van Milan van Eeuwijk. In de slotfase volgt nog een corner van Zuidlaren, waarbij nog wat geduw en getrek voor het doel ontstaat om wie er nou eigenlijk op welke plek mag staan. De tegenstander hoopt nog op een penalty als Milan van Eeuwijk een schouderduw uitdeelt en de tegenstander hierbij erg theatraal naar de grond gaat, maar de scheidsrechter gaat er gelukkig niet in mee. Einde wedstrijd en 7 punten uit 3 wedstrijden brengen ons in de halve finale.

Nu wacht de thuisploeg VEV’67 als tegenstander. Maar inmiddels zijn onze jongens dusdanig warmgedraaid dat de wedstrijd al snel gespeeld lijkt wanneer Myrthe de 1-0 maakt uit de kluts in het vijandelijk doelgebied, vlot gevolgd door de 2-0 van Chris op aangeven van Abo die ongemerkt uit de rug van de tegenstander was gekropen en de 3-0 van Milan Kuik op aangeven van Methembe. De wedstrijd lijkt eigenlijk al geen wedstrijd meer maar de jongens en meiden van VEV’67 geven niet snel op. De verdediging met Jurre, Milan van der Heijden, Youri en Jens houden de boel achter goed dicht maar uit een snelle counter wordt toch de 3-1 gemaakt en is de wedstrijd weer open. Dit blijkt gelukkig van korte duur, Methembe op aangeven van Ali en Myrthe op aangeven van Jens gooien de wedstrijd met de 4-1 en de 5-1 definitief op slot.

De FINALE is bereikt en wordt gespeeld tegen ……. NATUURLIJK onze angstgegner, het altijd lastige Blauw Wit uit Leeuwarden. Vaak trekt deze tegenstander tijdens de onderonsjes aan het langste eind door een late goal maar vandaag wil FC Burgum dit niet laten gebeuren.

De wedstrijd start direct op het scherpst van de snede, voor beide ploegen is verliezen geen optie! De grootste kans in het begin van de wedstrijd is voor Chris maar de bal gaat jammer genoeg te hoog en naast het doel van Blauw Wit. Beide teams hebben ongeveer net zoveel balbezit. Na een corner van Milan Kuik wordt Methembe door Ali bediend. Methembe aarzelt niet en jaagt de bal in het krui en de ploeg is uitzinnig van vreugde. Blauw Wit weet dat het nu alles of niets wordt en zet alles op alles. Na enkele aanvallen die Blauw Wit niet het gewenste resultaat geven wordt de bal in de laatste minuut van de wedstrijd niet goed weggewerkt door de Burgumers en de 1-1 is dan ook een feit. Het laatste fluitsignaal klinkt en het zijn strafschoppen die de beslissing moeten brengen. Er zullen drie per team worden genomen.

FC Burgum schiet zijn eerst twee binnen, Blauw Wit mist zijn tweede waardoor het matchpoint voor Burgum is. Helaas wordt de derde strafschop door Burgum gemist en zal er om en om een strafschop worden genomen tot er één gemist wordt. De vierde strafschop wordt door Burgum degelijk binnengeschoten.Nu is Blauw Wit aan de beurt en zijn de Burgumer ogen op keeper Milan gericht. De speler van Blauw Wit schiet hard maar Milan weet hem te stoppen. De ontlading bij Burgum en de ontreddering bij Blauw Wit zijn zoals verwacht groot.

Tijdens de prijsuitreiking werd er natuurlijk groot feest gevierd en dit ging ’s avonds tijdens de team BBQ tot in de (niet al te) late uurtjes door.

Op de foto v.l.n.r.: Johan, Myrthe, Thomas, Chris, Milan v. E., Milan v.d. H, Youri, Ali, Abo, Milan K., Jens, Jurre Wietze en Methembe. Jorrit is er vandaag op het toernooi helaas niet bij door andere verplichtingen, maar op de BBQ wel.

Betrokkene FC Burgum JO12-1

C. van den Adel
Sonac
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
Expert Meijer