FC Burgum JO8-3 alias JO7-1 wint bij Jantje Beton een 08-toernooi!⚽️🏆

Met zes spelers gingen we richting Leek. Géén wissels! ‘Op hoop van zegen dan maar!’, was mijn gedachten als coach. Want afzeggen, dat was een no go! Het team had hier ontzettend veel zin in! Dit vroeg om doorzettingsvermogen maar dat hebben ze laten zien! 15 minuten vol gas! 

We mochten het spits afbijten tegen Niekerk JO8-1. We stonden al vrij snel 2-0 achter. Maar kop omhoog jongens! It's not over yet! De 2-1 viel na een fantastisch samenspel van het team en na enkele grote kansen waarin de keeper de bal een aantal keer had tegengehouden, begon de tijd wel te dringen. Maar deze strijders kwamen opnieuw terug! Vanuit een dribbel werd de bal er met een mooi schot in geschoten! 2-2! Kort daarna werd er afgefloten. 

Rust. Tijd om een lekker broodje te eten, en om met elkaar terug te kijken naar die eerste wedstrijd. 1) Noooooit opgeven! Zo zie je maar! 2) Door jullie samenwerken ontstond er een fantastische goal! Komaan team! Nu door! Houd dit vast! 

De toon was gezet. Vol zelfvertrouwen gingen ze de rest van de wedstrijden in. Ze wonnen met 2-0 van Bedum JO8-2 en daarna winst op VEV'67 met 6-0. De slotfase ging in. Daar troffen ze Zuidlaren JO8-4. Beide in blauwe shirts dus Burgum kreeg de eer om de oranje hesjes te dragen. De winnaarshesjes! Het team nailde namelijk deze laatste wedstrijd! Met 8-1 wonnen ze deze pot! 

Wat een strijders deze 6 en 7 jarigen op dit O8 toernooi! Aanvallend, verdedigend, in hun dribbels en samenspel, en een doorzettingsvermogen, de JO8-3 liet het dit toernooi allemaal zien in Leek! En deze vette beker mag nu rondgaan in het team. Wie heeft deze beker nou niet graag op het nachtkastje staan? ;-) 

Jumbo Burgum
Apuls
Sonac
Expert Meijer
Tiltrans
C. van den Adel