JO9-1 sluit seizoen in stijl af

Na een aantal prachtige elite toernooien en JO10-competities, waarin de strijders van FC Burgum JO9-1 zich van hun allerbeste kant lieten zien, traden de mannen afgelopen zaterdagochtend onder een schitterende ambiance enthousiast aan op het Klaverblad Toernooi van SV Bedum. Dit is een groots opgezet jeugdtoernooi waarin de gastclub Bedum (waar Arjan Robben ooit zijn voetbalcarrière begon) in totaal 190 teams en 2000 spelers mocht verwelkomen.

Na goede resultaten op o.a. het KFC Tijsterman Cup toernooi in Koog aan de Zaan en vorige week nog een verdienstelijke tweede plek (achter Volendam) op het JO10 Jumpstyle Toernooi in Bolsward, mochten de blauwe kanonnen vandaag eindelijk weer eens aantreden tegen de leeftijdsgenoten van de JO9 uit de regio Groningen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij eenieder. De jongens zelf krijgen hier niet zoveel van mee. Zij nemen nog even snel een mars en een AA’tje voordat de eerste wedstrijd begint, want je moet wel goed blijven eten en drinken hebben ze geleerd. Het zijn wijsheden waar menig volwassene nog wat van kan leren.

In een sterk bezette poule met louter hoofdklassers mogen SV Bedum, VV De Weide, FC Zuidlaren, VV Winsum, VV Zuidhorn en FC Burgum de prijzen onderling gaan verdelen. De vooral Groningse ploegen doen er alles aan om dat ene Friese clubje uit Tytsjerksteradiel van de titel af te houden maar aan het eind van een warme slopende ochtend is er maar één team dat er met de hoofdprijs vandoor gaat. En u raadt het al: de cup gaat mee naar Burgum.

Voor de liefhebbers van statistieken zijn de uitslagen terug te vinden op Tournify, maar hier zijn de jongens van de JO9-1 niet zo in geïnteresseerd. Zij nemen de felicitaties en de beker gretig in ontvangst, en hebben vooral zin in een lekkere ijsco en een zakje chips voor onderweg op de “lange” terugreis naar Friesland.

Het is een lang en enerverend seizoen geweest voor de boys van JO9-1 waarin veel van ze werd gevraagd. Elite-toernooien door het hele land, districtskampioen thuis op het Koningsland in Burgum, NK-deelname, regiotoernooien (bij SC Heereveen), voetbalacademies (o.a. bij SC Cambuur), zelfs een gasttraining van de hoofdtrainer Jasper Bouma, je kan het zo gek niet bedenken. Werkelijk alle registers werden opengetrokken dit seizoen maar wat hebben ze ervan genoten, en even zo belangrijk ontzettend veel geleerd. Nu is iedereen zo’n beetje wel aan vakantie toe, althans van de ouders dan. Want de boys van JO9 staan alweer te trappelen om hun kunsten volgend seizoen weer te mogen vertonen in FC Burgum JO10-1. Gelukkig voor de ouders breekt er nu eerst een welverdiende periode van rust aan. Volgend seizoen ziet er door de nieuwe trainingsopzet een beetje anders uit.

Wij willen de (gast)trainers, leiders, vrijwilligers, supporters, ouders en iedereen van FC Burgum die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan dit ongelooflijk mooie seizoen heel hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid. Fijne vakantie allemaal en tot volgend jaar!

Spelers & ouders van JO9-1

Op de foto v.l.n.r. 
- onderste rij Mats, Wessel en Marnik  
- middelste rij Finn, Xavi, Florian, Jornt en Kareem
- bovenste rij (leiders) Gerlof, Jelmer en Hille

Apuls
Expert Meijer
Sonac
C. van den Adel
Tiltrans
Jumbo Burgum