FC Burgum vrouwen 2 kampioen!🏆

Met 8 punten verschil op de nummer twee leek dit kampioenschap een ‘makkie´, maar het was allesbehalve dat. Lang leek het er op dat VIOD het kampioenschap binnen zou slepen in de 4e klasse-7. Een sterke ploeg die voetbalde met een idee. Niet voor niks verloren de dames van Burgum tegen hen ook hun eerste (en weliswaar laatste) wedstrijd van het seizoen (2-1). Thuis werd dit dubbel en dwars goedgemaakt; in een toch wel spannende wedstrijd werd er verdiend met 4-1 gewonnen en was het kampioenschap een feit.

Hard werken
Maar hiervoor moest er hard gewerkt worden voor de punten. Zowel de Sweach als Drachten bleken prima voetballende ploegen en streden ook lang mee om het kampioenschap. Tegen Ternaard werd er met moeite een punt gepakt en tegen Harkemase Boys gingen de dames door het oog van de naald. In bijna alle wedstrijden moest er geknokt worden voor de punten.

Na veel afgelaste wedstrijden, zowel voor als na de winterstop, kwam het aan op de laatste weken. Vooral na de 5-2 winst op de Sweach (de bekerwinnaar van de B-categorie) werd het vertrouwen groter. VIOD zat juist in een mindere fase en liet punten liggen, waardoor alles mogelijk was.

Eerste kans benutten
In de week van 5 juni moest het gebeuren; zowel VIOD als de Sweach stonden op het programma. Twee punten waren voldoende, maar doel was om het meteen tegen VIOD af te maken. Met veel publiek, prachtig voetbalweer en een bijna complete selectie van 19 vrouwen waren alle ingrediënten voor een mooie avond aanwezig.

Bijna de gehele wedstrijd was Burgum de bovenliggende partij, echter werden de kansen in de eerste helft te weinig benut, waardoor er slechts met 2-0 werd gerust. Doelpunten kwamen van Marije Tilkema, die goed gebruik wist te maken van Pytsje Veenstra haar perfect genomen corner. En Rommie Dijkman wist vanaf het middenveld door te stomen tot de keepster en wist het koelbloedig af te maken.

Na rust werd de spanning meteen weer teruggebracht: Martsje Soepboer wist het verschil weer naar één doelpunt te brengen na een knappe actie en goal. Lang kon VIOD hier niet van genieten; Marije Tilkema wist na een prima vrije trap van Japke Heegstra weer het net te vinden. En ook 'good old' Japke Wedman wist haar doelpunt mee te pakken. Haar schot kon niet voldoende worden verwerkt door de keepster en in de rebound wist ze alsnog te scoren. Met nog enige tijd op de klok was de wedstrijd wel gespeeld. 

Grote ontlading
Na het laatste fluitsignaal was er grote ontlading; veel meiden hadden nog nooit een kampioenschap gevierd. Waarschijnlijk zag niemand dit aankomen; een samengesteld team uit verschillende ploegen. Maar de mix van ervaren speelsters (lees: hele fanatieke âld núten) en jonge talenten bleek een perfecte combinatie. Er werd nog een mooi feest gevierd in de kantine, echter zal dit zeker nog een vervolg krijgen aangezien het op een maandagavond was 😉

Het seizoen werd afgesloten tegen de Sweach. Beide ploegen hadden hun prijs al binnen, dus werd er van beide kanten in een pretopstelling gespeeld. Maar ook hier was Burgum de betere ploeg 😉

Volgend seizoen proberen we het kunstje weer te flikken, alleen dan als vrouwen 1. 

Bekijk hier alle foto's...

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Sonac
Apuls
Tiltrans
Expert Meijer