FC Burgum JO12-1 wint JO13 toernooi in Assen

Op 10 juni was het dan eindelijk zover, het eerste toernooi op volledig veld voor JO12-1. Het LTC HOEMAT/Vloerreiniging.com JO13 jeugdtoernooi in Assen. Hier werd in een poule van 6 ploegen gestreden om de felbegeerde beker. Vijf wedstrijden van elk 20 minuten tegen ploegen uit Assen, Rolde, Zuidlaren, Amsterdam en Zweelo, allen onder 13 teams van afgelopen seizoen. Om 7.15 uur vertrokken we uit Burgum richting Assen, waar we hartelijk werden ontvangen op het perfect georganiseerde toernooi en zochten de kleedkamer op om ons mentaal voor te bereiden op de komende wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen Rolder Boys 13-1 ging een beetje stroef van start. Het is altijd een beetje anders tegen fysiek grotere tegenstanders, maar al gauw werd de tegenstander onder druk gezet. Enkele veelbelovende kansen werden niet benut maar na een mooie aanval via Milan van der Heijden was het Jens met een prachtige assist op Abo die door laatstgenoemde prachtig werd afgerond. Er werd vervolgens niet meer gescoord maar de eerste drie punten zaten in de pocket.

De tweede wedstrijd tegen vv Sweel begon al niet anders dan de eerste pot. De eerst 10 minuten was het aftasten. Maar langzaam kwam de locomotief toch op gang. Na een aanval over de linkerkant via Tieme, Jurre, Abo en Myrthe kwam de bal na wat gekluts op de rand van de 16 van VV Sweel in de voeten van Methembe die met de bal aan de haal ging en koelbloedig afrondde. Nogmaals 3 punten.

Zes punten uit twee wedstrijden was goed voor het zelfvertrouwen. De derde wedstrijd tegen Zuidlaren startte vanaf het begin met de volle druk op de tegenstander. Nu was het Milan Kuik die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Na de assist van Chris schoot hij fantastisch binnen. Methembe, bloedsnel als hij is, was wederom niet te houden voor de tegenstander en maakte op aangeven van Chris de tweede goal en ook de derde kwam van zijn voet. Op aangeven van Jens maakte Youri prachtig de vierde van deze wedstijd. De scherpte was na de vierde treffer er een beetje vanaf en er werd toegestaan dat Zuidlaren een eretreffer kon maken. Eindstand 4-1. Weer 3 punten!

De vierde wedstrijd tegen LTC beloofde een zware pot te worden. Allebei 9 punten uit drie wedstrijden. En niets is te veel gezegd, de wedstrijd ging op en neer maar de eerste goal was toch voor FC Burgum 12-1. Op aangeven van Ali was het (ja alweer) Methembe die koelbloedig de 0-1 binnenschoot. Vervolgens kwam toch snel daarna de 0-2 van de voet van Ali op aangeven van Methembe. De bevrijding was groot, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. LTC maakte de aansluitingstreffer en toen was het nog een aantal minuten billenknijpen maar LTC werd niet meer echt gevaarlijk.

Wedstrijd nummer vijf tegen SDW uit Amsterdam was aangebroken. Er mocht niet verloren worden, LTC stond op 9 uit 4 (doelsaldo +6), FC Burgum op 12 uit 4 (doelsaldo +6) en van LTC kon worden verwacht dat ze hun laatste wedstrijd zouden winnen. SDW stond op 9 uit 4 (doelsaldo +2). Nog drie ploegen met kans op de eindzege dus. Na het fluitsignaal gingen beide ploegen vol voor de winst. FC Burgum kwam op een 0-1 voorsprong door niemand minder dan Mark. Na een steekpas van Chris was Mark te snel voor de Amsterdamse verdedigers en tikte de bal beheerst in de hoek. Maar SDW liet zich niet snel uit het veld slaan en kwam op 1-1 via een prachtige aanval moeten we naar alle eerlijkheid bekennen. Na een paar kansen van SDW was het weer Burgum dat de leiding nam via Ali, Mark als aangever was ook weer erg belangrijk in deze aanval. Nu moest SDW komen, en door een knal van hun beste speler die zichzelf prima vrijspeelde ging de bal over Djurre (onze gastkeeper) heen tussen de touwen, 2-2. Er moesten nog een aantal minuten gespeeld worden en bij deze stand zou FC Burgum de winnaar in de poule zijn, maar SDW was anders van plan. Na een prima aanval van hun zijde was het Djurre die met een fenomenale redding de 3-2 kon voorkomen. Na een snelle counter van Burgum kwam de bal voor de voeten van Ali die met een paar kap- en draaibewegingen zijn tegenstanders met de ogen liet draaien, waarna hij met een wereldgoal de stand op 2-3 bracht in het voordeel van FC Burgum. Na nog een aanval van SDW die nergens op uitdraaide klonk het bevrijdende laatste fluitsignaal en was de ontlading groot. FC Burgum JO12-1 KAMPIOEN op een JO13 toernooi.

Na de huldiging was er nog een fotomoment in de goal en het patatje wat beloofd was in de kleedkamer voor de laatste wedstrijd als ook deze gewonnen zou worden 😊.

Op de foto v.l.n.r.
Boven: Wietze Drost, Johan Stelpstra, Tieme Korringa, Milan van der Heyden, Ali Mohsen,
Jurre Drost, Youri Stelpstra, Jens Castelein, Jorrit Hiemstra en Thomas Boersma
Onder: Abo Bazergan, Milan Kuik, Myrthe van Slooten, Mark Hoekstra, Methembe Nkomo en Djurre Spijkstra

Betrokkene FC Burgum JO12-1

Sonac
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
C. van den Adel
Jumbo Burgum