Richard, bedankt voor 5 jaren als vrijwilligerscoördinator!

Richard de Boer heeft aangegeven na 5 mooie jaren zijn rol als vrijwilligerscoördinator na dit seizoen neer te leggen. Deze week bedankte Freddie Kooistra hem namens de club voor al het moois wat hij in die jaren voor de club en onze vrijwilligers heeft betekend.

Hoogtepunten: van groot vrijwilligersfeest tot het werven voor evenementen
In 2018 ging hij samen met Willem Vlietstra de uitdaging aan om richting de aanstaande fusie meer structuur aan te brengen in het vrijwilligersbeleid. De eerste uitdaging was om alle actieve vrijwilligers van BBC, vv Bergum en BCV inzichtelijk te krijgen en van daaruit te kijken hoe we ervoor stonden. Richard: “Het was erg leuk om als vrijwilligerscoördinator betrokken te zijn bij het fusieproces”.

Als hoogtepunten benoemt hij verder het organiseren van een zeer geslaagd vrijwilligersfeest met BBQ en muziek en het werven van vrijwilligers voor evenementen als de Wetter en Wille run, de Midnight Walk en een zomer sportkamp. “En niet te vergeten de leuke gesprekken met ‘vrijwilligers van de maand’ en het organiseren van de vrijwilligersacties, zoals met de FC Burgum-sleutelhangers en de taartjes van Zorgbakkerij Bakryk.”

Prettige samenwerking
Na 5 jaar is het tijd voor andere dingen, al blijft Richard wel ‘gewoon’ actief binnen het kernteam van ons sportcafé. Hij kijkt terug op 5 mooie jaren als vrijwilligerscoördinator, waarin hij de samenwerking met zijn compagnon Willem in deze functie als ‘erg prettig’ omschrijft. Evenals de samenwerking met de vrijwilligers binnen het team van Algemene Zaken.

Volg jij Richard op?
Lijkt het je leuk om Richard op te volgens als vrijwilligerscoördinator? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@fcburgum.nl of app naar 0618289148.

Sonac
Expert Meijer
Tiltrans
Apuls
C. van den Adel
Jumbo Burgum