ST. FC Burgum/Noordbergum MO15-1 presteert uitstekend op Final League

Op zaterdag 10 juni stond de Final League op het programma. Een toernooidag als 4e fase voor alle meidenteams (MO13 tot en met MO20). Door ons kampioenschap in de Hoofdklasse (hoogste klasse MO15) in fase 3 werden wij gekoppeld aan de overige kampioenen van de Hoofdklasse in heel Nederland. Het decor was schitterend, namelijk topsportcentrum Papendal.

Rond 10 uur kwamen we aan op het complex. Een prachtig complex, waar profclub Vitesse zijn trainingen houdt. Na het omkleden en de bespreking konden we nog net even kijken bij Harkema Opeinde MO13, dat als enige andere Friese club naar Arnhem was afgereisd. Er werd gespeeld in een knock-outsysteem en de wedstrijden duurden 2x 12,5 minuut.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op veld 4. Het was heel warm deze dag en daarom werd gekozen voor een korte warming up langs de zijkant van het veld. De wedstrijd was tegen RKSV Nuenen, een grote club die het meidenvoetbal hoog in het vaandel heeft en al jaren goed presteert. Enigszins gespannen begonnen we aan deze wedstrijd. Op regionaal niveau was het ons prima vergaan dit seizoen, maar dit was toch andere koek. Nuenen was een prima voetballende ploeg, maar na de kantwissel wisten we een doelpunt te maken en wonnen we deze wedstrijd met 1-0. We stomen door naar de halve finale van deze Final League.

Na deze spannende wedstrijd was het tijd voor de opening. Alle ploegen werden op het hoofdveld gehaald, daarna kreeg iedereen een prima verzorgd lunchpakket. Vervolgens gingen we opnieuw naar veld 4 voor de volgende wedstrijd.

De tweede wedstrijd was tegen Oranje Wit, een fysiek sterke ploeg uit Dordrecht. Beide ploegen creëerden weinig echt grote kansen, totdat een speelster van Oranje Wit een vervelende overtreding maakte en geel kreeg. Met dit overtal lukte het ons om een doelpunt te maken. Dit werd vastgehouden in de overige minuten en ook deze horde werd beslecht.

In de finale was RKHVV uit Huissen de tegenstander. Een sportieve ploeg die toevalligerwijs in dezelfde kleedkamer zat als ons. De finale was een ware uitputtingsslag. De hoge temperaturen en het vlotte schema eiste zijn tol. Toch wisten we combinerend nog wel een paar keer dreigend te worden. In de slotminuten werd een vrije trap door ons benut en met nog een paar tellen op de klok kreeg RKHVV ook een vrije trap, die raak geschoten werd. Penalty’s moesten dus uitsluitsel brengen in deze finale. Helaas wist onze tegenstander de penalty’s iets beter te nemen.

Een prachtige dag met een geweldige tweede plaats. Genoten van de manier hoe we gevoetbald en geknokt hebben tegen hele goede tegenstanders. Bovendien pakten we ook nog een prijs, want Diony werd gekozen als speelster van dit toernooi.

C. van den Adel
Apuls
Jumbo Burgum
Sonac
Tiltrans
Expert Meijer