ST. FC Burgum/Noordbergum MO15-1 tweede op Nederlands Kampioenschap💪⚽️

Op 17 juni jl. deed ST. FC Burgum/Noordbergum MO15-1 mee aan het Nederlands Kampioenschap. Gastclub van dit NK was SHO uit Oud-Beijerland en dat betekende na de Final League van vorige week, opnieuw een lange reis. Om 6.45 uur vertrokken we vanaf de parkeerplaats in Burgum. Na aankomst in Zeeland werd om 10.30 uur de openingsceremonie verricht op het veld met alle deelnemende ploegen.

Er deden 16 ploegen mee uit alle windstreken aan dit NK voor Meiden onder 15 teams. Voor Friesland moesten wij samen met SC Joure MO15-1 de eer hoog houden. Er werd gespeeld in vier poules van vier ploegen. Tegenstanders in onze poule waren Graaf II VAC uit Wassenaar, SJC uit Noordwijk en Oranje Wit uit Dordrecht.

Onze eerste wedstrijd was tegen Graaf Willem II VAC uit Wassenaar. Het begin was nog wat moeizaam, maar na een doelpunt aan onze kant werd het voetballen makkelijker. Dit resulteerde ook in een tweede treffer en zo wonnen we de eerste wedstrijd op dit NK.

De tweede wedstrijd was tegen SJC uit Noordwijk. Voetballend waren we beter dan deze ploeg. Echter hield de keepster van de tegenpartij haar team lang op de been. Tot de laatste minuut, na een goede pass werd deze vakkundig afgerond en zo wonnen we ook de tweede wedstrijd.

De derde wedstrijd van de poule was tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Een fysiek sterke ploeg met een aantal technisch vaardige speelsters. Deze ploeg kenden we van de Final League. We wisten dat we aan een punt genoeg hadden om als nummer 1 door te gaan. Het werd een wedstrijd met weinig echte kansen. De eindstand was dan ook 0-0.

Na de poulewedstrijden werden de ploegen (afhankelijk van hun rangschikking in de poule) in categorieën ingedeeld. De nummers 1 van elke poule kwamen in Categorie 1, nummers 2 in categorie 2 en zo verder. Daarna werd er gespeeld in een knock-outsysteem. Bij een gelijke stand moesten er penalty’s genomen worden.

In de halve finale speelden we tegen Always Forward uit Hoorn. Een goede voetballende ploeg met snelle buitenspelers en technische speelsters op het middenveld, maar dat zijn wij ook en zo werd het een spannende wedstrijd. Uiteindelijk moesten penalty’s uitsluitsel brengen. Deze wonnen we en zo stonden we in de finale!

In de finale was Schaesberg uit Landgraaf de tegenstander. Wederom een goede ploeg met veel kwaliteit. De lange dag en de warme temperaturen begonnen zijn tol te eisen. Ook in deze wedstrijd werden geen doelpunten gemaakt in reguliere tijd en dus moest opnieuw penalty’s een beslissing brengen. Deze werden iets beter genomen door Schaesberg. Daardoor werden we opnieuw twede.

Wederom een fantastische prestatie van de meiden. Opnieuw tweede op een nationaal toernooi met hele goede ploegen onder hele warme omstandigheden. Dat sport verbroedert bleek met de huldiging, bij het omroepen van onze tweede plaats werd we luid toegejuicht door verschillende andere verenigingen, waaronder RKHVV uit Huissen, waar we de week ervoor met penalty’s de finale van de Final League van verloren. Grote klasse! Ook pakten we de sportiviteitsprijs.

Het was sportief een top jaar. Met twee kampioenschappen, huldigingen, een tweede plaats bij de Final League en een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap.

Tiltrans
Expert Meijer
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum