Agressief startend FC Burgum komt een 'tandje' tekort tegen Flevo Boys

Na de spectaculaire overwinning op KHC, reisde FC Burgum met veel vertrouwen af naar Emmeloord. Op het prachtige Sportpark Ervenbos was Flevo Boys de tegenstander, een club die voornamelijk in de 4e divisie (t/m 2022 de Hoofdklasse) uitkomt en daar zo snel mogelijk naar wil terugkeren. Burgum wist het de Emmeloorders knap lastig te maken, maar verloor uiteindelijk nipt.

Tanden laten zien
Burgum begon agressief aan de wedstrijd en liet direct zien dat het voor een nieuwe stunt ging. Nadat Harmen Vlietstra met een goede passeeractie in de buurt van een doelpunt was geweest, kwam Burgum via een kopbal van Roeland Rusticus op een 0-1 voorsprong.

Burgum probeerde door te drukken, maar het was Flevo Boys dat de fase voor rust sterker was en tot tweemaal toe gelijk dacht te maken. Eerst pareerde Arjen Tolman op grandioze wijze, toen een aanvaller van Flevo Boys van dichtbij volledig vrijstaand kon inschieten. Kort daarop was de 1-1 zelfs al enthousiast omgeroepen, toen het doelpunt vanwege buitenspel alsnog werd afgekeurd.

Tandje erbij
"Tandje erbiiiiij! Tandje erbiiiiij!" Een supporter van de thuisclub liet meerdere keren luidkeels weten wat er bij de Emmeloorders moest veranderen, om vandaag puntverlies te voorkomen. Zijn uit onvrede voortkomende advies werd door de spelers van Flevo Boys opgevolgd, want de Emmeloorders schakelden in de tweede helft een tandje bij. Ze lieten de bal snel van de ene kant naar de andere kant gaan, waardoor de Burgumers vele meters moesten maken om de verdediging gesloten te houden.

Uiteindelijk bezweek de verdediging onder de aanhoudende druk en wist Flevo Boys in een tijdsbestek van vier minuten twee keer toe te slaan: 2-1! In het half uur dat volgde probeerde Burgum wat het kon, maar Flevo Boys speelde zich naar een zakelijke overwinning.

Volop geloof
Met de wedstrijd tegen Flevo Boys heeft Burgum de top 4 nu gehad en start een fase met ontmoetingen tegen opponenten die dichterbij Burgum op de ranglijst staan. Wedstrijden die gaan bepalen welke clubs zich kunnen handhaven in de 1e klasse, wedstrijden die te betitelen zijn als 'zespuntenduel'. De afgelopen twee wedstrijden zorgen ervoor dat de Burgumers de eindfase van het seizoen in gaan met veel vertrouwen in een goede afloop. Te beginnen met een belangrijke thuiswedstrijd tegen Marum, komende zaterdag om 14:00 uur.