FC Burgum 2 periodekampioen!

Zaterdag 9 maart trad FC Burgum 2 aan tegen Zeerobben 2. Niet zomaar een wedstrijd, want bij winst maakten ze een goede kans op de titel van de tweede periode.

Na het verlies ‘op’ Urk voorafgaand aan deze wedstrijd, waren de mannen gebrand om hun eerdere goede vorm weer op te pakken. Naast het behalen van een eventuele periodetitel, afhankelijk van het resultaat van concurrent VEV’67, had FC Burgum 2 ook nog wel wat goed te maken tegen de tegenstander uit Harlingen: de uitwedstrijd ging namelijk verloren met 4-1. Genoeg ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waarbij FC Burgum 2 kon gaan laten zien wat ze waard zijn.

Aan het begin van de wedstrijd leek het een lastige middag te worden. Zeerobben speelde de bal makkelijk rond en FC Burgum had moeite om de tegenstander onder druk te zetten. Na een minuut of 15 kreeg FC Burgum de organisatie beter op orde en werden er kansen gecreëerd. Zeerobben werd gedwongen fouten te maken in de opbouw, waardoor Burgum vanuit een snelle omschakeling tot kansen kwam. Op deze manier werden meerdere doelpunten gemaakt en gingen we de rust in met een stand van 3-0. In de tweede helft ging FCB 2 rustig verder waar het mee bezig was en uiteindelijk liep de stand uit tot een overtuigende 6-0 overwinning. Doelpuntenmakers: Patrick van der Velde (4x) en Jules Boubane (2x).

Toen na de wedstrijd bleek dat VEV’67 met 2-0 verloren had in Wolvega, was de periodetitel officiëel binnen! Veel tijd om feest te vieren is er echter niet. Vandaag treedt FC Burgum 2 aan tegen koploper Buitenpost 2.