Dames 1 FC Burgum kampioen!🏆

Met nog drie wedstrijden op het programma heeft FC Burgum VR1 afgelopen zaterdag het kampioenschap binnengehaald!

De verwachtingen waren hoog; de wedstrijd tegen VC Trynwalden VR1 eerder dit seizoen werd namelijk redelijk makkelijk gewonnen. Alleen bleek afgelopen zaterdag maar weer dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.

De Burgumer dames gingen voortvarend van start. In de 2e minuut wist Carmen Boek de 1-0 al binnen te schieten. Niet lang daarna wist Japke Heegstra de 2-0 te maken. Daarna volgenden verschillende kansen die maar niet binnen werden geschoten.

De dames van Trynwalden gaven zich niet zomaar gewonnen en kwamen af ten toe gevaarlijk door de verdediging van FC Burgum. Een doelpunt van hun kant kon daarom niet uitblijven. Zo halverwege de tweede helft kwam de 2-1 op het scorebord. De kansen voor Trynwalden bleven komen, en de 2-2 kwam daarom ook niet echt onverwacht. Met nog 10 minuten op de klok, kwamen de schouders er nog een keer onder. En met resultaat: Femke Tilkema maakte 3-2. Na nog een paar spannende minuten konden na de zwaarbevochten wedstrijd, uiteindelijk de armen in de lucht!

De dames hebben een prachtig seizoen: alle wedstrijden leverden tot nu toe 3 punten op. Een geweldig resultaat! Nu nog genieten van de laatste drie wedstrijden en er dan volgend jaar, in de derde klasse, weer voor gaan. Gefeliciteerd dames!