FC Burgum JO15-1 finalist KNVB-beker!

Afgelopen dinsdag was het weer een drukte van jewelste op onze sportcomplex. Wat geweldig! De jongens van JO15-1 speelden de halve-finalewedstrijd tegen GVAV Rapiditas JO14-1. Deze wedstrijd werd door de jongens uit Burgum met 2-0 gewonnen!

Voor de wedstrijd was de spanning hier en daar te snijden, maar dan vooral bij de ouders van de jongens uit Burgum. De spelers zelf hadden er zin in en waren er op gebrand de finale te halen.

Vanaf het fluitsignaal werd er door JO15-1 gefocust en gecontroleerd gevoetbald. Ze wisten elkaar als vanouds goed te vinden en er werd goed druk gezet. Dit resulteerde in de 7e minuut in een doelpunt: 1-0! Wat weer een fijne start. Zo’n 10 minuten later was een verdediger van GVAV Rapiditas ongelukkig in het uitverdedigen en maakte een eigen goal: 2-0.

Na de tweede goal werden twee spelers van GVAV Rapiditas gewisseld en kwam er meer dreiging en snelheid in het team. Dit gaf even paniek, maar FC Burgum herstelde snel. FC Burgum bleef goed voetballen, maar ook GVAV Rapiditas drong af en toe aan. Het vervolg leverde geen doelpunten meer op omdat van beide kanten de zuiverheid in de afronding miste. Na 70 minuten voetbal stond nog steeds 2-0 op het scorebord, maar kon er aan de kant van FC Burgum feest worden gevierd.

FC Burgum JO15-1 speelt in het weekend van 1 en 2 juni de finale bij ‘d Olde Veste in Steenwijk. Maar eerst maken ST Hoogeveen/Tiendeveen JO14-1 en Flevo Boys JO15-1 op 4 mei uit wie de tegenstander van onze JO15-1 zal zijn.

Spelers en staf, gefeliciteerd met het nu al geweldige succes!