Ruime nederlaag in Kampen in wedstrijd met twee gezichten🙂🙁

Waar FC Burgum in de eerste helft met goed voetbal op weg leek naar een resultaat tegen Go Ahead Kampen, daar liep het in de tweede helft uit op een flinke zeperd.

Wedstrijd in handen🙂
Burgum legde de eerste helft prima voetbal op de mat en creëerde een flink aantal kansen. De verdiende voorsprong kwam er, toen Harmen Vlietstra na een goede uittrap van Arjen Tolman de verdedigers te snel af was en de bal subtiel langs de uitstormende keeper chipte: 0-1! De vreugdeuitbarsting bij de goed spelende flankspeler was groot. Des te zuurder was het dat hij zich snel daarna moest laten vervangen door terugkerend blessureleed.

De thuisploeg kwam op 1-1, maar het was Burgum dat de bovenliggende partij was en via prima combinatiespel een handvol kansen creëerde. Het verzuimde echter om met een 1-2 of 1-3 voorsprong de rust in te gaan.

De voorsprong kwam er vlak na rust alsnog. De Burgumers kwamen scherp uit de kleedkamer en binnen een minuut maakte Thomas Pruis al bijna de 1-2. Die kwam er uiteindelijk alsnog, toen Roeland Rusticus vanuit een corner van Remco Bouius ongenadig toesloeg: 1-2, opnieuw een voorsprong en lachende gezichten bij spelers en meegereisde supporters.

Een lijdensweg🙁
De lach van de 1-2 was razendsnel verdwenen, want nog geen drie minuten later stond er 3-2 op het scorebord.

Deze dreun bleek direct de knockout, want een aangeslagen Burgum kon zich niet meer oprichten. Het ging van kwaad tot erger en uiteindelijk eindigden de Burgumers met 9 man, na een discutabele rode kaart voor Yorn Sikkenk en het uitvallen van de geblesseerde Roeland Rusticus.

Waar Burgum kort na rust op weg leek naar een mooi resultaat, daar reisde het uiteindelijk ontgoocheld met een 5-2 nederlaag terug naar Burgum. Om komende week de blik weer vooruit te richten en de strijd voor handhaving vol overgave voort te zetten!💪