Tjisse Pander en Lennert Cruiming van JO19-1 naar FC Burgum 1

FC Burgum is verheugd om aan te kondigen dat twee talenten vanuit FC Burgum JO19-1 volgend seizoen de overstap maken naar het eerste elftal: Tjisse Pander en Lennert Cruiming. Beide spelers hebben hun hele jeugd doorgebracht bij de club en kijken ernaar uit om hun carrière voort te zetten bij FC Burgum 1.

Tjisse Pander
Tjisse Pander, 19 jaar, is geboren en getogen in Burgum. Naast voetbal is hij vaak te vinden in de sportschool en heeft hij interesse in ondernemen. Hij begon op zevenjarige leeftijd met voetballen bij BBC en heeft sindsdien altijd in Burgum gevoetbald. Twee hoogtepunten in zijn carrière zijn het promotiejaar met JO19-1 van de 4e naar de 3e divisie, waarbij hij trots was om aanvoerder te zijn, en zijn basisplaatsen afgelopen seizoen bij FC Burgum 1. Tjisse speelt het liefst centraal achterin of als nummer 6 en omschrijft zichzelf als een rustige en overzichtelijke speler. Zijn ervaring bij de KNVB, waar hij vier trainingen mocht meedoen, beschouwt hij als waardevol.

Tjisse is vastberaden om een vaste basisspeler en aanvoerder van FC Burgum 1 te worden, met als doel de club naar promotie te leiden. Hij zegt hierover: “Ik ga ervoor om hier een paar jaar te spelen en om dan misschien een stapje hogerop te kunnen. Ik zal er alles aan doen, voetbal is mijn lust en mijn leven.” Tjisse is ervan overtuigd dat de selectie en staf van FC Burgum dit doel kunnen bereiken en gelooft voor de volle 100% in promotie.

Lennert Cruiming
Lennert Cruiming, 18 jaar, komt uit Oudega en woont samen met zijn ouders en een van zijn twee zussen. Hij zit in het laatste jaar van zijn opleiding aan het CIOS en wil daarna doorgaan naar de PABO. Naast voetbal houdt Lennert van diverse sporten en brengt hij graag tijd door met zijn vriendin en vrienden. Hij begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij vv ONT in Opeinde en maakte later de overstap naar BBC voor meer uitdaging. Lennert speelt het liefst als links- of rechtsbuiten, met een voorkeur voor de linkerkant. Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn snelheid en techniek. Hoogtepunten in zijn carrière zijn de promotie met JO19-1 naar de 3e divisie, spelen tegen SC Cambuur O18, en zijn debuut in het eerste elftal. Lennert hoopt een belangrijke bijdrage te leveren aan de promotie van FC Burgum naar de 1e klasse en streeft naar een stevige basisplaats in het eerste elftal.

Toekomst bij FC Burgum
Beide spelers kijken ernaar uit om hun talenten te laten zien bij FC Burgum 1 en zijn vastbesloten om de club te helpen bij het bereiken van haar doelen. Tjisse en Lennert zijn enthousiast om hun carrière bij FC Burgum voort te zetten en streven ernaar om de komende seizoenen een belangrijke rol te spelen binnen het team. We wensen hen veel succes en plezier bij FC Burgum 1!

Tiltrans
Sonac
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Apuls
Expert Meijer