Halbe Elsenga naar FC Burgum

FC Burgum is verheugd om aan te kondigen dat Halbe Elsenga onze club komt versterken. Met zijn ervaring en passie voor het spel is hij een waardevolle aanwinst voor FC Burgum 1. Halbe, 25 jaar oud, is geboren in Ee maar opgegroeid in Buitenpost. Hij beschouwt zichzelf als een echte Buitenposter en komt uit een voetbalfamilie: zijn broer speelt in de selectie van Buitenpost en zijn zus heeft op hoog niveau gekeept. In zijn vrije tijd padelt hij graag, drinkt hij een biertje met vrienden op een terras, bezoekt festivals of gaat een weekendje weg. Dit natuurlijk wel in voetbalvrije weekenden😉 Ook geeft hij graag voetbaltraining.

Carrière en Hoogtepunten
Halbe begon op zesjarige leeftijd bij de Kabouters van VV Buitenpost. Na het behalen van zijn zwemdiploma’s kon hij zich volledig richten op voetbal. Hij heeft in de jeugdopleiding van SC Cambuur gespeeld en keerde daarna terug naar Buitenpost, waar hij debuteerde bij het eerste team en diverse hoogtepunten beleefde. In zijn tijd bij SC Cambuur speelde hij tegen de talentvolle lichting van Ajax met spelers als Donyell Malen en Matthijs de Ligt. Bij Buitenpost droeg hij bij aan het kampioenschap van Buitenpost 2. Halbe speelt het liefst op het middenveld en omschrijft zichzelf als een speler die graag de bal heeft, rustig aan de bal is en een goed gevoel voor ruimte heeft. Hij is verbaal sterk aanwezig op het veld en helpt het team op de juiste manier te positioneren.

Toekomst bij FC Burgum
Na een zware blessure was Halbe toe aan een nieuwe uitdaging. FC Burgum sprak hem aan vanwege de dorpsclub sfeer, het nieuwe complex en de gezellige kantine. Ook heeft hij goede herinneringen aan trainer Jasper Bouma, met wie hij eerder bij Buitenpost heeft samengewerkt. Halbe’s belangrijkste doel is om fit te blijven en een grote bijdrage te leveren aan het behalen van het kampioenschap. Hij gelooft dat FC Burgum een stabiele eerste klasser kan worden. Op de langere termijn heeft Halbe ambities in het trainersvak en ziet hij zichzelf mogelijk de switch maken van speler naar coach. Halbe kijkt ernaar uit om de fans en zijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten: “Ik hoop jullie snel allemaal te zien en kennis te maken. Doen we gezellig een biertje in de kantine!”

Met Halbe Elsenga voegt FC Burgum niet alleen een getalenteerde speler toe aan het team, maar ook een gepassioneerd en toegewijd individu. We wensen hem veel succes en plezier bij onze club!

Sonac
Jumbo Burgum
Expert Meijer
C. van den Adel
Tiltrans
Apuls