Niels, bedankt!💙

Het zal volgend seizoen even wennen zijn, want na vele jaren is Niels Pot niet meer als fanatiek trainer op ons sportcomplex te aanschouwen. Na afloop van FC Burgum-Alcides werd hij bij monde van onze voorzitter bedankt voor zijn bewezen diensten en afgelopen vrijdag werd er bij het laatste teamfeestje van FC Burgum 1 stil gestaan bij het voorlopige afscheid van deze clubman.

Een prachtig trainersavontuur: van BBC B1 t/m FC Burgum 1
Het avontuur begint in 2012 bij BBC B1. De eerste twee jaren als assistent van Henny Bouius, daarna als hoofdtrainer met Edde Wolters als trainerskompaan en Willem Vlietstra als leider. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer beleeft hij direct een sportief hoogtepunt, door in de finale tegen Gorecht via penalty's promotie naar de 4e divisie af te dwingen. 

Niels ‘promoveert’ na dit succes in de zomer van 2015 zelf met zijn staf naar BBC A1, wat rond die tijd JO19-1 gaat heten. Daar beleeft hij 4 geslaagde voetbalseizoenen, vanaf 2017 geflankeerd door Peter Mank (assistent-trainer) en Wiebe Pruis (leider).

Bij de start van FC Burgum in 2019 maakt de gedreven trainer de stap naar de senioren en wordt hij trainer van de B-selectie. Een volgend sportief hoogtepunt beleeft hij als FC Burgum 2 in 2022 promotie naar de Hoofdklasse behaalt, na een uiterst knappe overwinning tegen Blauw Wit ’34 2. Anne Cuperus is dan inmiddels zijn assistent en Thomas Heegstra de leider. 

Diezelfde zomer begint Niels aan een nieuw avontuur bij FC Burgum 1, waar hij als assistent het trainersduo vormt met Jasper Bouma. Vers in het geheugen ligt het kampioenschap dat in het eerste seizoen wordt behaald, de eerste officiële titel in de geschiedenis van FC Burgum. Een volgend sportief hoogtepunt! Het voorlopig laatste seizoen als trainer wordt niet in stijl afgesloten met een degradatie uit de 1e klasse, maar ook dat hoort nu eenmaal bij het spelletje en weegt niet op tegen alle mooie momenten die Niels tot nu toe als trainer heeft beleefd! 

Tijd voor andere dingen
12 jaren is Niels onafgebroken trainer geweest in Burgum. Een trainer die altijd het teambelang vooropstelt en weet hoe hij een team moet smeden. Die zeer sociaal is, maar de boel op scherp weet te zetten wanneer dat nodig is. Een trainer die spelers weet te motiveren en sterk is in het bedenken én uitleggen van tactieken. En bovenal een fijn mens en een echte clubman.
 
Voor nu is het tijd om de aandacht op andere dingen in het leven te richten, al hopen we Niels regelmatig als betrokken supporter op het Koningsland tegen te komen. En hopelijk zien we hem dan op een later moment weer coachend voor de dug out staan, wellicht dan als hoofdtrainer van FC Burgum 1. 

Expert Meijer
Apuls
Sonac
C. van den Adel
Tiltrans
Jumbo Burgum