Trainingen starten vandaag weer, maar nog niet zoals gewoonlijk

Vanaf vandaag, maandag 3 augustus, starten de eerste trainingen van FC Burgum weer. Fantastisch dat het nieuwe voetbalseizoen weer van start gaat! Echter is dit nog niet helemaal zoals we altijd gewend zijn te trainen, aangezien we jammer genoeg nog niet van het coronavirus af zijn.

Maatregelen
Daarom gelden sowieso voor deze week nog de maatregelen die ook bij de eerdere 'corona-trainingen' golden*:

  1. Houd je aan de, op dit moment geldende, RIVM-maatregelen.
  2. Kom NIET naar het sportpark wanneer je verkoudheidsklachten en/of koorts hebt! Meld je dan zo snel mogelijk af bij je trainer of leider en zorg dan ook dat je een coronatest laat doen.
  3. Houd buiten het voetbalveld 1,5 meter afstand van elkaar.
  4. Er kan wat betreft trainingen (nog) geen gebruik worden gemaakt van kleedkamers en dus zul je je thuis moeten omkleden en douchen.

In tegenstelling tot de eerdere trainingen mogen ouders en supporters nu wel bij de trainingen komen kijken, maar houd ook hier weer de 1,5 meter afstand. Wel geldt er een maximum aantal van 250 mensen op ons sportpark.

Met elkaar, voor elkaar
Het belangrijkste is dat we met elkaar ons gezond verstand gebruiken. Zie jij dus bijvoorbeeld een groepje mensen bij elkaar staan op ons sportpark? Wijs ze gerust op de 1,5 meter afstand. Ben je trainer en heb je iemand op de training die verkoudheidsklachten heeft? Stuur hem of haar dan naar huis en adviseer diegene om een coronatest te laten doen.

*Het definitieve protocol voor de komende weken wordt volgende week maandag op de website gepubliceerd. 

Iedereen heel veel succes en plezier bij de eerste trainingen en oefenwedstrijden. 

Sonac
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Apuls
Expert Meijer
Tiltrans