Nieuwe spelers FC Burgum 1

Voor het nieuwe seizoen hebben we onze eerste herenselectie versterkt met maar liefst vier nieuwe krachten! Wij verwelkomen Thomas, Lars, Jorrit en Jorrit. Heel veel succes mannen! Daarmee is de selectie helemaal compleet voor het komende seizoen.

Doorstromen
Thomas Pruis heeft het afgelopen seizoen, wat maar heel kort was, bewezen een grote kracht te zijn geweest op het middenveld in het tweede en daarvoor ook al in onze jeugd. De laatste trainingen van afgelopen seizoen deed Thomas al mee met de eerste selectie en daarin kon hij vloeiend meekomen met het niveau.

Lars Douma was in de jeugd een groot talent en vorig seizoen de aanvoerder van onze JO19-1. Als centrale verdediger heerste hij daar achterin met zijn rust en spelinzicht. Aan het eind van vorig seizoen trainde hij mee met de eerste selectie. Ook al was dit zijn eerste ervaring met de senioren, hij kon zeer goed meekomen met het niveau.

Nieuwe keepers
Nadat Patrick en Almar ons verlaten hadden was er alles aan gelegen om zo snel mogelijk weer een sterk keepersgilde samen te stellen. Aan de trainers van de eerste en tweede selectie samen met Voetbalzaken de taak om dit voor elkaar te krijgen. Alles viel mooi op zijn plaats in de zoektocht naar nieuwe keepers, waaronder een oude bekende.

Allereerst werd de overschrijving van Jorrit Drijfhout (18) geregeld, een groot keeperstalent die overkomt van ONS Sneek JO19-1. Via het netwerk van onze keeperstrainer Olaf Muizer kwamen we in contact met Jorrit en zijn vader. Na een aantal goede gesprekken en trainingen met de eerste selectie, gaf Jorrit al snel aan graag naar FC Burgum te komen. Aangezien onze trainers erg te spreken zijn over Jorrit's kwaliteiten, zijn we in onze nopjes met zijn komst. Jorrit, woonachtig in Stiens, is ambitieus en wil het maximale uit zijn keeperscarrière halen. We kijken er naar uit om zijn ambities gezamenlijk na te streven.

Vlak voor het sluiten van de markt kwam er nog een oude bekende bij ons op de radar: Jorrit van der Meulen. Hij was de afgelopen jaren actief voor Drachtster Boys, maar weet maar al te goed hoe het is om in Burgum te voetballen. Voor het Drachtster voetbalavontuur doorliep hij namelijk de jeugdopleiding van BBC en kwam hij uit voor vv Bergum en BCV. Na een goed gesprek besloot Jorrit graag als keeper terug te komen naar Burgum. De benodigde digitale zaken van de overschrijving konden net voor de transferdeadline worden rondgemaakt. Welkom terug op het oude nest Jorrit!

 

Lars Douma

 

Thomas Pruis

 

Jorrit Drijfhout

 

Jorrit van der Meulen

 

Sonac
Jumbo Burgum
Tiltrans
C. van den Adel
Expert Meijer
Apuls