Afscheid staf en spelers FC Burgum 1

Donderdagavond 16 juni werd er door het bestuur en de selectie van FC Burgum 1 afscheid genomen van Henk, Sietse, Rommie, Hendrik, Fedde-Durk, Jesse, Lars, Rienk en Jorrit. Voor een ieder was er een mooi bosje bloemen en ook waren er wat speciale en persoonlijke cadeau's.

Persoonlijke cadeau's
Henk, Sietse en Rommie kregen als stafleden een ingelijste polo die normaliter gedragen wordt tijdens de wedstrijddagen. Ook ontvingen zij een mooi portret. Hendrik en Fedde-Durk kregen een ingelijst FC Burgum-shirt met daarbij ook nog een los BCV-shirt. Fedde-Durk speelde 9 seizoenen in het eerste (6x BCV en 3x FC Burgum) en Hendrik maar liefst 10 seizoenen (7x BCV en 3x FC Burgum). Jesse kreeg net als de andere heren een FC Burgum-shirt, maar kreeg op zijn beurt ook een los VV Bergum-shirt. Dit omdat hij 7 seizoenen in Burgum gespeeld heeft (4x VV Bergum en 3x FC Burgum). Lars, Rienk en Jorrit kregen een gepersonaliseerde fotocollage met hun mooiste momenten bij FC Burgum.

Een aantal vertrekkende mensen aan het woord

Henk Konings
"Beste FC Burgumers,

Na 3 jaar neem ik afscheid van een geweldige vereniging, een bijzondere periode waar ik de eerste hoofdtrainer mocht zijn van de nieuwe vereniging FC Burgum en waar COVID-19 een zeer belangrijke rol speelde.

Het eerste seizoen werd abrupt beëindigd, maar uiteindelijk wel gepromoveerd naar de eerste klasse. In het tweede seizoen een paar wedstrijden en daarna in tweetallen en viertallen op 1,5m. trainen. Het laatste seizoen helaas gedegradeerd, een seizoen met veel blessureleed en COVID-19 had direct en indirect ook invloed op de fitheid van de spelers. We pakten nog wel de laatste strohalm, nacompetitie. Maar helaas werden we in de slotfase van de verlenging uitgeschakeld.

Ik wil iedereen bedanken voor de fijne periode bij deze mooie club. In het bijzonder: Sietse, Olaf, Eddie, Willem, Wiebe, Rommie, Sytse-Evert en spelersgroep.

Sportieve groet,

Henk Konings"

Sietse van der Meer
"Een iets ander einde van mijn periode als assistent-trainer had ik mij wel voorgesteld. Helaas konden we niet voorkomen dat we de eerste klasse weer moeten verlaten.

Na de fusie en de start van FC Burgum hebben we de smaak te pakken. Na de voorbereiding waarin we goede resultaten neerzetten en van eersteklassers winnen, gooit corona roet in het eten. Toch weten we met een hoge coëfficiënt qua puntengemiddelde te promoveren naar de eerste klasse. Wanneer je 10 punten los staat is dat dan ook terecht.

Het seizoen 2021 draaien we een volledige voorbereiding en na 3 competitiewedstrijden wordt het seizoen wederom gestaakt vanwege corona. Vervolgens zijn we gaan trainen in de meest bijzondere vormen. In tweetallen in viertallen in gesplitste groepen, een bizarre tijd waarbij we wel altijd 2 a 3 keer in de week zijn blijven trainen. In dat seizoen worden er verder geen wedstrijden meer gespeeld.

Dan begint de voorbereiding van seizoen 3, wederom in de eerste klasse. We krijgen vanaf de start al te maken met een forse blessuregolf en dat zal het hele seizoen aanhouden. Op het hoogtepunt zijn er 11 geblesseerden, een heel elftal. Natuurlijk heeft dit zijn weerslag op de resultaten, maar gelukkig niet op de sfeer in de groep. Hier moet ik de spelers en staf een groot compliment maken. We zijn altijd positief gebleven en hebben geprobeerd er het beste van te maken. Voor enkele spelers betekende het natuurlijk ook een kans om meer speeltijd te krijgen.

We eindigen als twaalfde en moeten deelnemen aan de nacompetitie. Als je dan in de 118e minuut van de verlenging een tegendoelpunt krijgt komt het hele seizoen in dat moment naar voren. Zelf de kansen niet benutten, geblesseerde spelers en een tegendoelpunt op dat moment...erg jammer. Na de eerdere promotie volgt nu degradatie, een enorme teleurstelling.

Ik neem nu afscheid als assistent-trainer, maar ik neem natuurlijk geen afscheid van de club. Ik blijf betrokken als sponsor, als lid van de freonen van FCB en als supporter.

Speciaal woord van dank aan de staf waarmee we uitstekend hebben samengewerkt en aan de spelers, ik wens jullie alle succes komend seizoen. Ik blijf jullie volgen en zal regelmatig komen kijken en jullie aanmoedigen.

Bedankt voor 3 bijzondere voetbalseizoenen en tot ziens."

Rommie Dijkman
Bij Rommie is het kort en krachtig: "Liever niet in de spotlights". Maar wij willen ,namens FC Burgum, Rommie natuurlijk nogmaals enorm bedanken voor haar inzet met wat ze in maar liefst 7 jaar bij VV Bergum en 3 jaar bij FC Burgum gedaan heeft. Ze stond altijd klaar om de verzorging op haar te nemen en om de mannen klaar te stomen voor de wedstrijden. Ook buiten de eerste selecties om heeft Rommie haar inzet gehad door vele spelers en speelsters te behandelen.

Het combineren van én werk én verzorgster én voetbalster én een gezin met twee kleine kinderen heeft ze een aantal jaar volgehouden, maar na 10 jaar verzorgster is dat "wel mooi geweest" en terecht. We volgen Rommie natuurlijk nog steeds als voetbalster en wensen haar en haar gezin alle goeds toe!

Hendrik Elzinga
"Na 10 jaar in het eerste te hebben gespeeld is het voor mij nu tijd om mijn ervaring en kennis te delen met de mannen in het tweede. Na 2 jaar last te hebben gehad van blessures is in overleg de keuze gemaakt om een stapje terug te doen en hiermee het plezier in het voetballen weer terug te vinden.

Eddie heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over mijn ervaringen en wat mijn plannen nu zijn. Mijn voetbalcarrière is begonnen op mijn 6e, het keepen sprak mij toen heel erg aan en dit heb ik daarom ook eerst gedaan. Uiteindelijk ben ik in de f'jes toch begonnen met voetballen. In de jeugd ging ik van het tweede elftal een jaar later naar het eerste elftal (F2, F1, E2, E1 etc..).

Na de jeugd kwam ik gelijk in het eerste elftal van BCV, als broekje tussen de grote mannen. Tijdens dit jaar werden we gelijk kampioen! Een geweldige ervaring en wat een feest was dat! De hoogtepunten zijn voor mij toch wel dit prachtige feest maar ook dat wij in de jeugd met C1 de KNVB beker finale mochten spelen tegen SC Heerenveen C1 en dat we met de A1 3e divisie landelijk hebben gespeeld.

Na 7 jaar in het eerste van BCV te hebben gevoetbald heb ik nog 3 jaar in het eerste van FC Burgum mogen spelen. De beslissing om nu een stapje terug te moeten doen is moeilijk, maar mijn doel voor komend seizoen en hopelijk langer is om fit te worden en veel te kunnen voetballen bij het tweede met daarbij mijn ervaring mee te geven aan de jonge spelers."

Fedde-Durk Kingma
"Na 9 seizoenen voetballen in Burgum, vertrek ik nu bij FC Burgum. Ik heb me hier altijd thuis gevoeld en voel dat nu nog steeds. Vanaf het eerste seizoen bij BCV tot het laatste seizoen bij FC Burgum, heb ik een hoop vrienden gemaakt en daar ben ik iedereen heel erg dankbaar voor.
Nu is het tijd om terug te gaan naar waar ik vandaan kwam, VC Trynwâlden. Als VC Trynwâlden er direct voor had gekozen om op de zaterdag te blijven voetballen, was ik waarschijnlijk al terug geweest. Nu ze in de Trynwâlden weer als ‘eerste’ op zaterdag gaan voetballen, voel ik me zelf geroepen om terug te komen.
Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad in Burgum en ik kom zeker nog een paar keer langs om op dit mooi sportcomplex een drankje te doen! Iedereen bedankt daarvoor!"

Jesse Offringa
"Na 7 fantastische jaren in Burgum is het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb me vanaf dag 1 thuis gevoeld, zowel bij VV Bergum als bij FC Burgum. Via deze weg wil ik iedereen die een rol bij de club speelt of heeft gespeeld daarvoor bedanken.

In 2015 maakte ik de overstap van VV St. Anna naar VV Bergum en sindsdien ben ik ‘blijven plakken’. In de 4 jaar bij VVB stond vooral (voetbal)plezier voorop en de mooie busritjes naar o.a. Winschoten en Emmen zal ik niet snel vergeten.

Bij FC Burgum heb ik het wederom naar m’n zin gehad, maar na totaal 7 jaar is het voor mij tijd om iets dichter bij huis te gaan voetballen. Ik woon tegenwoordig in Leeuwarden dus kan ik fietsend naar mijn nieuwe club, SC Stiens.

Waarschijnlijk treffen we elkaar volgend seizoen in de competitie waardoor een drankje in het sportcafé of op sportpark De Stipe in Stiens onvermijdelijk is 😉."

Lars Douma
"Ik ben begonnen bij deze mooie club toen ik 5 jaar oud was. Het eerste jaar dat het jeugdvoetbal samen verder ging als BBC en nu ga ik als een jongen van 20 de club verlaten.

Ik heb in die 15 jaar erg genoten om voor BBC en nu FC Burgum te mogen spelen, ik heb alle jeugdteams doorlopen en voor mij dan als kers op de taart 1 jaar in het eerste van FC Burgum mogen en kunnen voetballen. Waarbij ik nu dan na 1 jaar in het eerste de club helaas ga verlaten.

Ik was niet alleen speler bij de club maar ook trainer, ik ben 4 jaar trainer geweest bij verschillende jeugdteams variërend van de leeftijden JO10 , JO11-2 en de afgelopen twee jaar bij de JO13-1.

Mijn ambitie in het trainerschap is dan ook de reden dat ik de club ga verlaten!
Ik ga komend jaar aan mijn tweede seizoen beginnen als assistent-trainer bij SC Heerenveen.
Het eerste jaar was ik assistent-trainer van de JO17 en het aankomende seizoen zal dat zijn bij de JO14. Ik zal daar dan ook op de zaterdagen aanwezig moeten zijn en dat is dan ook de reden dat ik dit niet meer kan combineren met het voetballen voor en bij FC Burgum.

Ga ik door met voetballen?
Ik ga zeker door met voetballen, ik kan gewoon niet zonder! Ik sluit volgend jaar dan ook aan bij VV Jubbega in de zondag 1e klasse.

Ik wil iedereen enorm bedanken, supporters, vrijwilligers, spelers, jeugd en de trainers die ik allemaal heb gehad en die van mij deze voetballer/trainer gemaakt hebben, ik heb het zeer gewaardeerd !!

Bedankt en wie weet zien we elkaar snel weer ⚽!!

Sportieve groet, Lars Douma"

Rienk de Haas
"Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden gemaakt bij FC Burgum. Vooral daarom kijk ik met een positief gevoel terug op mijn tijd hier. Door corona en langdurige achillespeesproblemen heb ik helaas weinig kunnen spelen. Ik keer weer terug op het oude nest bij VCR. Daar hoop ik alsnog 100 procent fit te worden en veel goals te maken. Oant sjen!"

Jorrit Drijfhout
Helaas heeft Jorrit in het afgelopen seizoen weinig minuten kunnen maken in het eerste, maar is zeker van waarde geweest voor FC Burgum 2. Een zeer talentvolle keeper die we de komende jaren blijven volgen, want er schuilt een mooie toekomst in hem. Hij blijft dichtbij, want vanaf volgend seizoen verdedigt Jorrit het doel van VV Hardegarijp. Heel veel succes!

 

Tiltrans
C. van den Adel
Sonac
Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer