Regenboogvlag wappert op ons sportpark

Wellicht hebt je het al gezien: sinds een aantal weken hangt er een regenboogvlag in een van de vlaggenmasten bij ons sportpark. Hiermee doen we mee aan de actie ‘Regenboogvlaggen voor Fryslân’. Deze actie is geïnitieerd door Tineke Admiraal en Sipke Jan Bousema.

Ook in de voetbalwereld is deze actie opgepakt. Inmiddels doen meer dan 50 voetbalclubs mee. Op 2 september waren vertegenwoordigers van verschillende clubs bij de kick off van de genoemde actie op het hoofdveld van FC Burgum. Na het fotomoment ging de delegatie naar de kantine waar zowel Tineke Admiraal, Sipke Jan Bousema en Mirka Antolovic (Tûmba, meldpunt discriminatie) de actie toelichtten en vertelden over de positieve effecten hiervan.

FC Burgum ondersteunt deze actie. We willen laten zien dat we gastvrij zijn, dat iedereen welkom is en dat wij geen onderscheid maken.

C. van den Adel
Sonac
Tiltrans
Apuls
Jumbo Burgum
Expert Meijer